Bondarenková (SPD): Setkání vlastenců na Slapech - další krok k sjednocení

29.09.2020 12:06

Na vlastenecké scéně v poslední době probíhá živé dění, sbližují se názory, poznávají se vzájemně další lidé a postupně převládá duch sjednocení.

Bondarenková (SPD): Setkání vlastenců na Slapech - další krok k sjednocení
Foto: archiv
Popisek: JUDr. Vladimíra Bondarenková, členka hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD), specialistka na mezinárodní a evropské právo

Vlastenecké setkání tento víkend v autokempu Skalice na Slapech bojovalo s nepřízní počasí, ale mnoho vlastenců to nijak neodradilo. Účastnili se ho vlastenci často dosud nikde neorganizovaní, ale na sociálních sítích dobře známí s řadou sledujících.  Vlastenecká scéna byla dosud dost rozdrobená, kromě členů SPD a nedávno vzniklé, ale ne vždy přesvědčivé Trikolóry. Na setkání byla dále řada přátelských uskupení, ale i pár regulérních členů hnutí Svoboda a přímá demokracie, z nichž tři dostali prostor k vyjádření v prvním panelu. Spolu s významnými členy SPD, panem MUDr. Ivanem Davidem, poslancem Evropského parlamentu za SPD, a panem Mgr. Jiřím Kobzou, poslancem za Prahu v řadách SPD, jsem byla trochu nečekaně přizvaná i já. To mne ohromně potěšilo, moc děkuji organizátorům, panem Zdeněk Lux a Miloš Zadrapa a dalo příležitost doplnit pohledy na různé otázky těchto dvou pánů o zase jiný, víc ženský pohled a také o pohled legislativní, neboť SPD mimo jiné pomáhám v přípravě pozměňovacích návrhů nebo návrhů zákonů.

Anketa

Má vláda na žádost Prymuly vyhlásit nouzový stav?

61%
39%
hlasovalo: 12338 lidí

Akci velmi zdařile moderoval známý vlastenecký sociolog a publicista, Petr Hampl. V druhém bloku zase vystoupili zahraniční hosté, například Sany Davis, žijící nyní v Kanadě (jinak mistr ČR v boxu v roce 1986) nebo Vlastimil Ondruš aktuálně žijící ve Švédsku. Kulturní stránku zajistila v odpoledním bloku zpěvačka Olivie Žižková. Její manžel, Jan Žižka, se celou dobu staral o technické zajištění zvukové aparatury. Žádné pískání mikrofonu jsme tedy neslyšeli, protože je to zkrátka profík. Jan Žižka je totiž dlouholetý bubeník, který hrával i s Karlem Gottem a nedávno o tom vydal knihu Zlatá léta s Karlem Gottem. Na jeho nedávné autogramiádě v Luxoru také byli někteří účastníci setkání na Slapech.  Skvělé bylo, že publikum dostalo opravdu velký prostor k pokládání dotazů a panelisté se ně snažili poctivě odpovídat. Nebo prostě účastníci mohli něco sdělit sami, jak se na věc dívají ze svého pohledu.

Až na pevnou strukturu otužilců, kteří nepřízeň počasí překonali, se zbylé osazenstvo postupně proměňovalo, což však nevadilo. Kdyby bylo teplo a sluníčko, jistě by to vypadalo jinak, ale to nejde ovlivnit. Zajímavé na tom je, že i po skončení akce ještě několik dní poté probíhá čilá konverzace účastníků, kteří našli nové přátele, nebo obnovili pozapomenuté vztahy. Je to zkrátka velmi pozitivní proces, který nastartovala už akce v Příčovech, kde zase byli i jiní lidé, ale témata jsou stále stejná (i když třeba na každé akci trochu jinak formulovaná). Dalo by se to shrnout do tří otázek. Jak ochránit Českou republiku před nebezpečími, které nám v posledních letech hrozí? Jak uchovat svůj životní styl, svoje správné hodnoty a dobře vychovat své děti? Je to členství v Evropské unii, které nás v tomhle ohrožuje?

Ukazuje se, že hnutí SPD by mohlo vyhovět řešení těchto otázek, protože má smysl stavět na zkušenosti, která už tu je, politické síle a schopnosti i něco prosadit. Uvidíme, pozitivní ohlasy tu jsou. Ale samozřejmě hnutí SPD nesmí usnout na vavřínech a být stále aktivní, jak v Poslanecké sněmovně, tak v krajích, obcích a případně v Senátu, pokud tak prosadí své zástupce.  Můj pocit nadšení z akce na Slapech stále přetrvává a vypadá to, že i mezi mnohými účastníky. Jen tak dál.

(převzato z Profilu)

Článek byl převzat z Profilu JUDr. Vladimíra Bondarenková, D.E.A., MBA

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Maříková (SPD): V4  je mimořádně důležitý nástroj, který nám dává velkou sílu

23:07 Maříková (SPD): V4 je mimořádně důležitý nástroj, který nám dává velkou sílu

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 18. dubna 2024 k Visegradské čtyřce.