Brábník (TSS): Výsledek voleb je neúspěchem pravice

11.10.2021 16:47

Ze všech stran slyším, že i když jsme se do parlamentu nedostali, lze náš výsledek považovat za úspěch. Je to blbost a za sebe můžu říct, že jsem velmi zklamaný. Od "vůdců" bych očekával trochu sebereflexe a nalití si čistého vína.

Brábník (TSS): Výsledek voleb je neúspěchem pravice
Foto: Archiv Brábník
Popisek: Petr Brábník

Pravice neuspěla. Tedy myslím skutečnou pravici. Má to několik důvodů. Popíšu ty, které si sám uvědomuji.

Anketa

Je v pořádku spekulovat o sesazení prezidenta Zemana ze zdravotních důvodů?

hlasovalo: 18001 lidí

 

Prvně je pravice roztříštěná na několik malých subjektů, které se navíc v předvolebním klání vzájemně napadaly, místo aby hledaly styčné body, na kterých by mohly spolupracovat. Myslím především naše uskupení TSS, Volný blok a Chcípnul pes. Pokud do příštích voleb tuto skutečnost nepochopíme a nepůjdeme společnou cestou, nemáme šanci na úspěch.V tomto případě neplatí přísloví: "Hodně psů, zajícova smrt".  

 

Dalším důvodem je, že zatím po pravicové, odpovědné a na občanovi postavené politice není poptávka. Jednak proto, že do volebního věku dorostla generace, která ani vlastně neví,co to je. Vyrostli v relativním blahobytu, se zdravotnictvím a školstvím a spoustou dalších státem zajišťovaných bonusů, které jsou v jejich vnímání "zdarma". Neuvědomují si, že aby tohle vše fungovalo, musí na to stát někde vzít prostředky. Značná část této generace jsou „věční studenti“ a neuvědomují si, že daňová zátěž jednou dopadne i na jejich kapsy.

 

Druhou obrovskou skupinou jsou důchodci, pro které je každá koruna požehnáním a budou, celkem logicky volit toho, kdo jim ji přidá. Bohužel,  to nejsou peníze podložené výkonem ekonomiky a tak se tím jen roztáčí spirála inflace, která je ve své podstatě vlastně ochudí. Budou brát víc, ale méně si za to koupí.

 

Především se nám, tedy pravici, nepodařilo oslovit ty, kdo celý tenhle státní cirkus platí. Tedy zaměstnance ve výrobě, živnostníky, malé podnikatele... Jsou to totiž jejich peníze a tudíž především je by mělo zajímat, jak se s nimi bude nakládat a kolik jim jich zůstane v kapse. 

 

Velmi nás poškodilo a je jasné, že v budoucnu poškozovat bude stále víc, je nepřízeň médií. Pravicové a národovecké strany a uskupení nejsou to, co většinově probruselská média budou podporovat. Cestu k voličovi tedy budeme muset hledat jinak A bude to stále obtížnější.

 

Přesto věřím a doufám, že čas pro pravici s její svobodou a odpovědností jednotlivce přijde. Otázkou zůstává za jak dlouho, a zda to bude ještě v době, kdy bude "cesta zpátky k normálnostem" daných dějinami, přírodou, historií.

 

V těchto volbách zvítězili probruselské strany s antibabiš programem. Mám z toho dva protichůdné pocity. Na jedné straně obavy z vynucené imigrace, dalšímu rozpadu tradičních hodnot, z ekonomiky zničené Green Dealem a spoustou navazujících negativ. A na druhé straně mám trochu škodolibou radost, že tahle vláda půjde bruselským úředníkům pěkně na ruku a ty bez brzdy a zpětné vazby budou vymýšlet nová a stále absurdnější nařízení, až mnohé členské státy řeknou těmto nařízením DOST, tak jako to již učinilo Polsko a celá tahle Čtvrtá říše půjde o to rychleji do „kytek“

 

Takže občane, voliči, tvůj hlas zazněl a je třeba to respektovat. Ale i ty, občane, voliči se připrav přijmou důsledky své volby.

Převzato z Profilu.

Petr Brábník

  • Trikolora
  • Začínající politik s jasným názorem.
  • mimo zastupitelskou funkci

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Rozvoral (SPD): Migrační pakt EU, který odsouhlasil ministr vnitra Rakušan, zásadně odmítáme

21:03 Rozvoral (SPD): Migrační pakt EU, který odsouhlasil ministr vnitra Rakušan, zásadně odmítáme

Ve čtvrtek 18. dubna byla v Poslanecké sněmovně zahájena mimořádná schůze, svolaná na žádost opozice…