Bystroň (PRO): Máme Pirátům odpustit dluh vůči městu a k tomu si objednat reklamu za dvacet milionů korun?

20.11.2016 20:05

Piráti znovu políčili na městskou kasu, chtějí desítky milionů za reklamu Politické “béčko” Pirátů chce znovu desítky milionů od města

Bystroň (PRO): Máme Pirátům odpustit dluh vůči městu a k tomu si objednat reklamu za dvacet milionů korun?
Foto: PRO Chomutov
Popisek: Marian Bystroň, PRO Chomutov

Hnutí Nový sever chce hokejovým Pirátům smazat dvanáctimilionový dluh vůči městu. Nabízí místo toho reklamu. S takovým návrhem míří zastupitelé Nového severu na pondělní zastupitelstvo. Z hnutí se tak otevřeně stal jakýsi B tým hokejového klubu, který chce vytáhnout miliony korun z města. Alarmující je rovněž bezprecedentní střet zájmů zastupitelů Davida Dindy a Stanislava Mikšovice, srovnatelný snad jen s pronájmem Kamencového jezera bývalému zastupiteli Zdeňku Fojtíkovi. Pan David Dinda je výkonným ředitelem a pan Stanislav Mikšovic obchodním ředitelem klubu Piráti Chomutov. Nabízí se zcela legitimní otázka - budou tito zastupitelé rozhodovat o zájmu města, nebo o zájmu svého chlebodárce, který je ocení za to, že přinesli peníze do klubu?

Nový sever navrhuje smlouvu o reklamě, která smaže dluh z roku 2016, který vůči městu hokejová firma má. Zároveň si chce klub přilepšit i dvaceti miliony korun na další rok, a to za umístění loga města na výstroj hráčů, v prostorách stadionu a na tiskových materiálech klubu. 
Překladatelem návrhu jen pan zastupitel Mikšovic. Navrhuje tzv. započtení vzájemných pohledávek. My občané máme chtít reklamu a Piráti nebudou muset vracet dluh, který si v červnu u města udělali. A k tomu od nás budou chtít dalších 20 miliónů příští rok.

Nedůstojné vydírání města ze strany klubu tak pokračuje. Po výhrůžkách s prodejem extraligy je tu po několika měsících další nehorázná nabídka.

Klub zastupitelů PRO Chomutov trvá na tom, aby obchodní společnost Piráti splatila městu dluh tak, jak její zástupci při jednání o půjčce slíbili. Nákup reklamy za desítky milionů korun nemá pro město žádný přínos a Chomutovu budou tyto prostředky chybět při údržbě majetku města.

reklama

autor: PV

Ing. Marian Jurečka byl položen dotaz

Demokracie

Přijde vám demokratické někoho vyloučit ze strany a rozhodovat o tom bez toho, aniž by byl dotyčný na jednání pozván a měl možnost se hájit? A opravdu si myslíte, že to jak se vyjadřuje Svoboda je důvod, proč vám klesají preference? Já teda nevím, ale mě jste zklamali tím, jak nás necháváte na holi...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministr Bek: Školství jde správným směrem, změny teď musíme odpracovat

7:07 Ministr Bek: Školství jde správným směrem, změny teď musíme odpracovat

Jako ministr školství si vážím toho, že v domácí odborné komunitě existuje poměrně silná shoda na ro…