Bystroň (PRO): Máme Pirátům odpustit dluh vůči městu a k tomu si objednat reklamu za dvacet milionů korun?

20.11.2016 20:05

Piráti znovu políčili na městskou kasu, chtějí desítky milionů za reklamu Politické “béčko” Pirátů chce znovu desítky milionů od města

Bystroň (PRO): Máme Pirátům odpustit dluh vůči městu a k tomu si objednat reklamu za dvacet milionů korun?
Foto: PRO Chomutov
Popisek: Marian Bystroň, PRO Chomutov

Hnutí Nový sever chce hokejovým Pirátům smazat dvanáctimilionový dluh vůči městu. Nabízí místo toho reklamu. S takovým návrhem míří zastupitelé Nového severu na pondělní zastupitelstvo. Z hnutí se tak otevřeně stal jakýsi B tým hokejového klubu, který chce vytáhnout miliony korun z města. Alarmující je rovněž bezprecedentní střet zájmů zastupitelů Davida Dindy a Stanislava Mikšovice, srovnatelný snad jen s pronájmem Kamencového jezera bývalému zastupiteli Zdeňku Fojtíkovi. Pan David Dinda je výkonným ředitelem a pan Stanislav Mikšovic obchodním ředitelem klubu Piráti Chomutov. Nabízí se zcela legitimní otázka - budou tito zastupitelé rozhodovat o zájmu města, nebo o zájmu svého chlebodárce, který je ocení za to, že přinesli peníze do klubu?

Nový sever navrhuje smlouvu o reklamě, která smaže dluh z roku 2016, který vůči městu hokejová firma má. Zároveň si chce klub přilepšit i dvaceti miliony korun na další rok, a to za umístění loga města na výstroj hráčů, v prostorách stadionu a na tiskových materiálech klubu. 
Překladatelem návrhu jen pan zastupitel Mikšovic. Navrhuje tzv. započtení vzájemných pohledávek. My občané máme chtít reklamu a Piráti nebudou muset vracet dluh, který si v červnu u města udělali. A k tomu od nás budou chtít dalších 20 miliónů příští rok.

Nedůstojné vydírání města ze strany klubu tak pokračuje. Po výhrůžkách s prodejem extraligy je tu po několika měsících další nehorázná nabídka.

Klub zastupitelů PRO Chomutov trvá na tom, aby obchodní společnost Piráti splatila městu dluh tak, jak její zástupci při jednání o půjčce slíbili. Nákup reklamy za desítky milionů korun nemá pro město žádný přínos a Chomutovu budou tyto prostředky chybět při údržbě majetku města.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jana Zwyrtek Hamplová byl položen dotaz

svobodná média

Dobrý den, fakt byste za obálku na časopisu, která nikoho neuráží někoho hnala k soudu? Kde je pak nějaká svoboda? A třeba Respekt je známý svými obálkami, kde jsou často i karikatury a je používána nadsázka, někdy i černý humor. To jste se už všichni politici zbláznili, že byste chtěli zasahovat do...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Pošarová (SPD): Jedno smutné výročí

10:04 Pošarová (SPD): Jedno smutné výročí

Zítra uplyne 20 let od vstupu CR do Evropské unie (EU), o kterém tehdy rozhodla necelá polovina oprá…