ČSSD: Hejtman Martin Půta veřejně lhal, a ještě v přímém přenosu

05.06.2014 18:00

Až k veřejné lži dohnala hejtmana Martina Půtu v úterý 3. června trefná tisková zpráva klubu ČSSD s titulkem „Nejhlasitější předvolební tahák Starostů potichu zmizel“.

ČSSD: Hejtman Martin Půta veřejně lhal, a ještě v přímém přenosu
Foto: CSSD.cz
Popisek: Logo ČSSD

Na zasedání krajského zastupitelstva na ni reagoval slovy, že čísla v ní jsou nepravdivá a především, že oni žádné cedule nikam nedávali, tudíž ani nemají co sundávat. Proto si dovolujeme přiložit jednat tiskovou zprávu vydanou hnutím Starostové pro Liberecký kraj před krajskými volbami (viz příloha č. 1) a odkaz na článek s fotografií, kde je Martin Půta s cedulí zvěčněn (příloha č. 2 a č. 3).

Co se týče čísel uvedených v tiskové zprávě, tak klub ČSSD byl nucen čerpat je rovněž z médií (30. 5. 2014, Mladá fronta Dnes (ČTK) - Polovina silnic je ve špatném stavu), a to z toho důvodu, že dne 22. 5. 2014 odeslal tajemník klubu zastupitelů email s dotazy týkajícími se oprav silnic v majetku Libereckého kraje, ovšem do dnešního dne neobdržel na dotazy žádnou reakci. Dotazy zněly:

1. Jaké silnice a mosty byly za doby působení současného vedení kraje opraveny?
2. V jaké hodnotě byly výše uvedené opravy provedeny?
3. Jakou částku investoval kraj do těchto oprav z vlastního rozpočtu a kolik peněz bylo z dotací?

Klub ČSSD bude jen rád, pokud na jeho dotazy bude Kraj odpovídat a on tak získá přesné a relevantní údaje, které bude moci používat při své opoziční činnosti, jejímž cílem je ukázat současné vládnoucí krajské koalici slabiny, které v její práci vidí.

Klub krajských zastupitelů ČSSD

Příloha č. 1:

Starostové pro Liberecký kraj

Starostové pro Liberecký kraj – LIBERECKÝ KRAJ – Liberec 22. 8. 2012 – Více než 30 starostů označí neopravené silnice kraje V pátek dne 24. 8. 2012 uskuteční více než 30 starostů akci, jejímž cílem je označit neopravené silnice II. a III. třídy, které spravuje odbor dopravy Libereckého kraje pod vedením náměstka Seppa (ČSSD).

Hlavním cílem této akce je poukázat aktivním způsobem na dlouhodobě neřešený problém údržby krajských silnic. Starostové pro Liberecký kraj opakovaně navrhují na jednáních zastupitelstva Libereckého kraje používat efektivnějším způsobem finanční prostředky jak na údržbu silnic II. a III. třídy, tak na stále nedokončené opravy povodňových škod na území Libereckého kraje – například z dotačního programu G99. Vzhledem k tomu, že žádný z návrhů zastupitelstvo nepřijalo, rozhodli se starostové označit vybrané komunikace oranžovými bannery s nápisem „TATO SILNICE JE V MAJETKU LIBERECKÉHO KRAJE“.

24. srpna 2012 v 10:00 hod. zveme média i veřejnost na setkání s lídrem kandidátky hnutí Starostové pro Liberecký kraj Martinem Půtou a starostou obce Chrastava Ing. Michaelem Canovem, které se uskuteční na křižovatce silnic Bílý Kostel – Václavice a Chrastava – Václavice (GPS: 50°51’21.236″N, 14°54’51.487″E). Zde obdržíte podrobné informace k celé akci, včetně seznamu obcí, starostů, kteří se akce zúčastní a počtu označených neopravených silnic.

Martin Půta
starosta Hrádku nad Nisou
předseda politického hnutí Starostové pro Liberecký kraj

Příloha č. 2:

http://zpravy.idnes.cz/starostove-z-libereckeho-kraje-oznacily-rozbite-silnice-cedulemi-1cm-/domaci.aspx?c=A120824_162745_liberec-zpravy_alh

Příloha č. 3:

http://www.frydlantsko.eu/2012/08/22/starostove-oznaci-neopravene-silnice-ktere-spravuje-odbor-dopravy-kraje/

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: cssd.cz

MUDr. Ivan David, CSc. byl položen dotaz

Výkupné

Kolik by se mělo platit za jednoho nepřijatého migranta a komu? Kdo bude rozhodovat a kontrolovat komu a na co byly peníze přiděleny? A není tak trochu jak obchodovat s býlím masem?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministr Válek: Zdraví nevzniká v nemocnici

21:10 Ministr Válek: Zdraví nevzniká v nemocnici

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu ke zdravotní prevenci.