ČSSD: Je potřeba už konečně zvednout platy ve veřejné sféře

04.09.2019 16:47

Komentář na facebookovém profilu k návrhu dalšího navyšování minimální mzdy

ČSSD: Je potřeba už konečně zvednout platy ve veřejné sféře
Foto: Hans Štembera
Popisek: ČSSD, ilustrační foto

Se zástupci odborů o tom jednali naši ministři Jan Hamáček, Jana Maláčová a Lubomír Zaorálek. A k jakým konkrétním návrhům na zlepšení došli?

Především je naprosto nezbytné dál navyšovat růst minimální mzdy, jak upozorňuje naše ministryně práce a sociálních věcí Jana Maláčová: „To číslo, se kterým půjdu do vyjednávání, je 10 %. To znamená navýšení o 1 350 korun.”

Zaměstnanci ve veřejné sféře trpí nedostatečným ohodnocením v mnoha sférách, ale dlouhodobě špatně jsou na tom obzvláště ti v rezortu kultury. Náš ministr Lubomír Zaorálek proto bude bojovat za to, aby v rozpočtu na příští rok nechyběly peníze na zvyšování jejich platů.

„Stav, který je dnes, je opravdu hrozný. Jestli chceme být kulturní zemí, tak je třeba věci změnit. Tito lidé – kvalifikovaní a odborně zdatní – mají naprosto neodpovídající ohodnocení a přejdou jinam,” upozorňuje ministr kultury.

Nezbývá než držet palce našim ministrům, aby se jim podařilo vyjednat co nejlepší podmínky pro jejich rezorty a zlepšit tak životy zaměstnanců ve veřejné sféře!

Proč je česká kultura jako tající Antarktida? A co si o platech zaměstnanců myslí Josef Středula, předseda Českomoravská konfederace odborových svazů (ČMKOS)? To se dozvíte ve videu ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Richter (ANO): Neschválení tohoto bodu může vyvolávat pocit, že policie něco tají

21:03 Richter (ANO): Neschválení tohoto bodu může vyvolávat pocit, že policie něco tají

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 ke zřízení poslanecké komise k vyšetření stř…