ČSSD: Na sportovní výstroj každého dítěte připadne 1 000 korun ročně

17.03.2016 21:24

Letos poprvé putují peněžní prostředky sportovním klubům pracujícím s dětmi a mládeží prostřednictvím ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy. Příspěvky na sport již nerozdělují jen sportovní svazy, ale též přímo Ministerstvo.

ČSSD: Na sportovní výstroj každého dítěte připadne 1 000 korun ročně
Foto: CSSD.cz
Popisek: Logo ČSSD

V dotačním programu MŠMT je vyčleněno 362 milionů korun, díky kterým bude možné mimo jiné pořídit dětem potřebnou sportovní výstroj. Na každé dítě tak připadne 1 000 Kč ročně, což pomůže snížit finanční zatížení rodičů.

Vláda Bohuslava Sobotky tím plní své programové prohlášení z oblasti sportu a zasazuje se o skutečně systémové a transparentní financování. Prioritou vlády pod vedením ČSSD je zvýšit počet finančních prostředku na sportování dětí a mládeže.

Podpora mládežnického sportu bude pokračovat i v příštích letech. Ministryně Kateřina Valachová chce na podzim vypsat nové tříleté programy, které nabídnou dlouhodobější perspektivu financování a rozdělit tak sportovcům mnohem více peněz, aby bylo možné zintenzivnit rekonstrukce sportovišť a investice do nákupu sportovního vybavení.

Předseda ČSSD a premiér Bohuslav Sobotka zdůrazňuje, že politikou ČSSD je pomáhat i nadále k tomu, aby byl sport pro děti a mládež ze všech sociálních vrstev co nejdostupnější.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

SOCDEM: Digitální švarcsystém křiví pracovní trh, změnu musíme provést sami

20:03 SOCDEM: Digitální švarcsystém křiví pracovní trh, změnu musíme provést sami

Mohou se lidé, pracující pro online platformy, domáhat svých práv? Tuto otázku si kladou nejenom kur…