ČSSD: Platy ve veřejné sféře porostou všem stejně o 1500 Kč

15.09.2019 10:31

Sociální demokracie prosadila, aby se platy ve veřejné sféře zvedly všem o stejnou částku 1500 Kč. Koaliční rada se na tom shodla v pátek, stejně jako na zrušení nejnižší tarifní tabulky.

ČSSD: Platy ve veřejné sféře porostou všem stejně o 1500 Kč
Foto: CSSD.cz
Popisek: Logo ČSSD

Zvýšení o pevnou částku pocítí nejvíce zaměstnanci s nejnižšími příjmy, jako jsou například kuchařky ve školách, uklízečky nebo uvaděčky v divadlech.

“Za nás jako za sociální demokracii jsme spokojeni. Je to dobrý kompromis. Zvedneme platy a to především těm s nejnižšími částkami a jsem rád, že jsme se dokázali dohodnout,” zhodnotil jednání předseda ČSSD Jan Hamáček. Zmíněných 1500 Kč dostanou navíc všichni. “Polepší si i bezpečnostní sbory nebo pracovníci v sociálních službách,”popsal Hamáček

Spokojená po jednání byla i ministryně práce a sociálních věcí Jana Maláčová. “Tímto zvýšením platů pomůžeme těm, co jsou na tom platově nejhůře. Navíc je skvělé, že dstaneme finance i pro zaměstnance v sociálích službách.”

S koaličním partnerem se zástupci ČSSD navíc dohodli sloučení tabulky číslo 1 a 2. “Tam ten posun bude výrazný. Nízkopříjmoví zaměstnanci státu na tom budou nejlépe v historii. Nejvíce si polepší kuchařky, uvaděčky, uklízečky atd.” řekla Maláčová.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Havlíček (ANO): Působíte směšně. Zcela jasně se o kvóty jedná. Cituju z migračního paktu

18:09 Havlíček (ANO): Působíte směšně. Zcela jasně se o kvóty jedná. Cituju z migračního paktu

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 k migračnímu paktu.