ČSSD: Stanovisko k růstu průměrné mzdy ve 2. čtvrtletí 2021

03.09.2021 12:25 | Tisková zpráva

Růst průměrné mzdy v České republice podle oficiálních dat Českého statistického úřadu ve druhém čtvrtletí letošního roku dosáhl hodnoty 11,3 %. Jedná se o bezprecedentní růst reálných mezd v ČR.

ČSSD: Stanovisko k růstu průměrné mzdy ve 2. čtvrtletí 2021
Foto: ČSSD
Popisek: ČSSD

„Před minulými volbami jsme slíbili, že průměrná mzda v naší zemi bude v roce 2022 okolo 40 tisíc korun. K této hranici se rychle blížíme. Naše účast ve vládě jasně ukazuje, že v prosazování programových priorit je ČSSD nejefektivnější stranou v parlamentu. Nikdo nedokázal prosadit tolik, jako my. Platy učitelů, růst rodičovské, důchodů, přídavků na děti, minimální mzdy, náhradní výživné a mnoho dalšího. To jsou reálné věci, které slíbila a prosadila ČSSD,“ říká ke zveřejněným výsledkům předseda ČSSD a ministr vnitra Jan Hamáček.

Jedná se o dobrou zprávu především pro všechny zaměstnance, a to zejména v době rychlého zdražování.

„Během vlád ODS v této zemi například vůbec nerostla minimální mzda. ČSSD se podařilo vyvinout tlak nejen na její růst, ale i na růst platů zaměstnanců ve státní sféře, a tak vytvářet efektivní tlak na růst mezd v celé ekonomice. Díky tomu rostou zaměstnancům v naší zemi platy takovým tempem, jaké tato země nepamatuje. Klíčové ovšem je, že rostou platy lidem s nižší než průměrnou mzdou, na které ostatní politici zapomínají,“ komentuje ministryně práce a sociálních věcí a místopředsedkyně ČSSD Jana Maláčová.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministr Válek: Návrh na zákaz kratomu byl ministerstvem předložen vládě a vláda rozhodla negativně

13:04 Ministr Válek: Návrh na zákaz kratomu byl ministerstvem předložen vládě a vláda rozhodla negativně

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 18. dubna 2024 ke kratomu.