ČSSD: Víme, co po COVIDu III.

06.04.2021 15:48

Komentář na facebookovém profilu k rozdílným platovým ohodnocením mužů a žen

ČSSD: Víme, co po COVIDu III.
Foto: CSSD.cz
Popisek: Logo ČSSD

Už nebudeme dál tolerovat platovou diskriminaci žen! Současná krize ukázala jednu skutečnost, o které se ale moc nemluví: pandemie postihla daleko více ženy nežli muže. Proč? Zvýšené nároky v souvislosti s domácím vyučováním dětí, zabezpečení rodinného stravování, péče o nemocné členy rodiny… Všechnu tuhle práci ženy zastávají a muži je berou často jako automatické.

Ale potýkáme se zejména s nerovností při ohodnocení práce žen a mužů. Však považte: jestliže muž dostane za hodinu své práce 100 korun, žena obvykle za totožnou práci dostane jen 79 korun. Tohle považujeme za nespravedlnost, která musí skončit.

Budeme pokračovat ve snaze maximálně zrovnoprávnit postavení žen v české společnosti. Ukazuje se totiž, že pokud dáme firmám v rozhodování o odměnách pro ženy a muže volnou ruku, tak zcela jednoznačně dochází k diskriminaci žen.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Dostálová (ANO): My chtěli diskusi. Ale vy jste neustále tvrdili, jak je migrační pakt super

20:01 Dostálová (ANO): My chtěli diskusi. Ale vy jste neustále tvrdili, jak je migrační pakt super

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 k migračnímu paktu.