ČSSD: Výsledky primárek ve Zlínském kraji

29.03.2016 20:15

Sociální demokracie zveřejňuje další výsledky stranických primárek – tentokrát pro Zlínský kraj. Členové strany v kraji nepodpořili Alenu Gajdůškovou v čele kandidátky. Účast na hlasování ve Zlínském kraji činila 54,6 %, což spolehlivě překročilo 30% hranici nutnou pro platnost voleb. Sčítání hlasů probíhalo v souladu s pravidly, která stanovuje příslušný volební řád.

ČSSD: Výsledky primárek ve Zlínském kraji
Foto: CSSD.cz
Popisek: Logo ČSSD

Alena Gajdůšková získala podporu 46,1 %, pro konečnou nominaci do pozice lídra pro krajské volby bylo třeba obdržet podporu minimálně 50 %.

„Jsem ráda, že jsme jedinou politickou stranou, která dává každému členovi možnost demokraticky rozhodnout o své reprezentaci. Výsledek ukazuje, že to není formální rozhodování," uvedla Alena Gajdůšková s tím, že nyní je na krajském výkonném výboru a Předsednictvu ČSSD, aby našly politika, který úspěšně povede kandidátku do krajských voleb. „Za hlasy, které jsem od svých spolustraníků obdržela děkuji. Vážím si jich. Vnímám je jako závazek  k tomu nadále pracovat ve prospěch našeho kraje a realizovat program sociální demokracie pro lidi," dodala Alena Gajdůšková.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministr Hladík: Češi a Slováci zůstávají bratrskými národy. Jedna zrušená konzultace nic nemění

21:03 Ministr Hladík: Češi a Slováci zůstávají bratrskými národy. Jedna zrušená konzultace nic nemění

Čechy a Slováky dlouhodobě pojí přátelství, kulturní blízkost i společná historie. Zrušení jedné nad…