ČSSD: Zelená nafta i pro zemědělce v živočišné výrobě

21.10.2016 13:56

Poslanecká sněmovna definitivně schválila vládní novelu zákona o spotřebních daních, kterou se zavádí tzv. zelená nafta i pro zemědělce v živočišné výrobě. Nárok na vratku daně budou mít i lesníci a chovatelé ryb.

ČSSD: Zelená nafta i pro zemědělce v živočišné výrobě
Foto: Archiv Ladislava Velebného
Popisek: Ladislav Velebný

Sociální demokracie podpořila komplexní pozměňovací návrh, který schválil Zemědělský výbor. „Podle něj budou preferováni zemědělci v živočišné výrobě, kteří mají v přepočtu vyšší podíl netržních plodin, což přispívá ke zlepšování kvality půdy. Vzhledem k přínosům živočišné výroby pro životní prostředí je žádoucí ji co nejvíce podpořit,“ vysvětlil Ladislav Velebný, místopředseda sněmovního Zemědělského výboru.

Zemědělci provozující živočišnou výrobu budou v první fázi dostávat zpět 90% spotřební daně, zatímco v rostlinné výrobě činí vratka 40%.  Od 1. července 2017 se výše vratky spotřební daně bude odvíjet od intenzity chovu zvířat. Čím vyšší poměr živočišné výroby, tím vyšší bude také vratka daně.

„Jedná se o další významnou podporu pro české a moravské zemědělce. Jsem rád, že tato novela našla většinovou podporu v Poslanecké sněmovně,“ uzavřel Ladislav Velebný.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

Kdo může za migrační pakt?

Tvrdíte, že když vás budeme volit, tak nás zbavíte migrantů. Jak? Jak chcete problém řešit, navíc když teď EP schválil migrační pakt? Taky tvrdíte, že jeho schválení byla zrada od této vlády, tak co pak změníte evropské volby? A jak to tedy je? Může za schválení paktu vláda nebo politici v Bruselu?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vích (SPD): Milion chvilek pro demokracii a další novodobí neomarxisté hrozí

17:11 Vích (SPD): Milion chvilek pro demokracii a další novodobí neomarxisté hrozí

Přetahování se východu se západem v Evropě a jejím okolí provázejí četné barevné revoluce versus reg…