ČSSD v Praze 8 povede do voleb přírodovědec Vít Céza

29.05.2018 15:10

Čelo kandidátky ČSSD v Praze 8 dozná oproti minulému volebnímu období značné změny a omladí. Do voleb povede stranu mladý přírodovědec Vít Céza (31).

ČSSD v Praze 8 povede do voleb přírodovědec Vít Céza
Foto: CSSD.cz
Popisek: Logo ČSSD

„Čelo naší kandidátní listiny je postaveno na mladých a velmi aktivních lidech, kteří chtějí bojovat za zájmy svých spoluobčanů v Praze 8,” říká stávající starosta Roman Petrus.

Nový lídr kandidátky Vít Céza, doktorand Přírodovědecké fakulty a stávající zastupitel a předseda komise pro životní prostředí, se v posledních letech výrazně vyprofiloval jako bojovník za ochranu zdravého životního prostředí a boje proti hrozícím zástavbám Prahy 8, zejména v oblastech sídlišť. V současnosti bojuje mimo jiné proti výstavbě Kauflandu v Bohnicích a výškových budov developera CPI na Ládví.

„Detailní program budeme teprve publikovat, ale již nyní mohu svým spoluobčanům slíbit maximální úsilí vedoucí za ochranu jejich pohodového a zdravého bydlení. K tomu, aby se v Praze 8 skutečně dobře a zdravě žilo, musíme pokračovat v ochraně stávajícího území a v odpovědném rozvoji zeleně. Také musíme maximálně tlačit na zlepšování dopravy, a to jak pokud jde o velké dopravní stavby, jako je prioritní potřeba zanoření ulice V Holešovičkách, tak pokud jde o zvýšení počtu parkovacích míst v oblastech sídlišť, a to všude tam, kde to nenaruší stávající vzrostlou zeleň,“ shrnuje Vít Céza hlavní priority do komunálních voleb.

Na druhém a třetím místě kandidátky jsou nové a výrazné ženské tváře: umělkyně Andrea Daňková a advokátka Kateřina Mazuchová.

„Na osmičce jsem se narodila, vyrostla a teď ji chci výrazně pomoci. Nechci jen nečinně přihlížet a něco slibovat, ale skutečně aktivně konat a zlepšovat zejména kulturní vyžití obyvatel Prahy 8, ale také podstatně zintenzivnit spolupráci s nemocnicí Bulovka a dále zkvalitňovat sociální oblast v Praze 8,“ říká Andrea Daňková.

Kateřina Mazuchová je už od dětství spjata s karlínskou čtvrtí. Jako advokátka se řídí heslem úcta k právům, respekt k povinnostem. Proto chce z Prahy 8 dále budovat bezpečnou a zároveň přívětivou čtvrť k životu.

Kandidáti na dalších místech:

4. Karel Šašek, podnikový ekonom, radní
5. Zdeněk Ševčík, podnikatel ve stavebnictví
6. Roman Petrus, starosta
7. Lenka Majerová, středoškolská učitelka
8. Radim Zátopek, pracovník inženýringu

reklama

autor: PV

Odchod do důchodu

Paní Schillerová, přijde mi to, nebo nějak často měníte své názory? Teď tvrdíte, že je pro vás navýšení věku odchodu do důchodu nepřijatelné, ale podle jiných, s tím souhlasili a zrovna vy jste to jako ministryně sama navrhovala - https://tn.nova.cz/zpravodajstvi/clanek/396856-schillerova-chce-zvysi...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Premiér Fiala: V zahraničí se vždycky snažím najít chvíli na setkání s krajany

21:10 Premiér Fiala: V zahraničí se vždycky snažím najít chvíli na setkání s krajany

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k setkání s krajany.