Cabicar (TOP 09): LDN Opočno ode dneška ruší návštěvy

29.07.2020 13:05

Léčebna dlouhodobě nemocných v Opočně od středy 29. 7. zakáže návštěvy pacientů. Důvodem je podle jejího ředitele Josefa Fajstauera nedodržování předepsaných opatření návštěvníky léčebny zavedených z důvodu šíření koronaviru.

Cabicar (TOP 09): LDN Opočno ode dneška ruší návštěvy
Foto: TOP 09
Popisek: Aleš Cabicar

„Pan ředitel Fajstauer mě informoval o zákazu návštěv v opočenské léčebně dlouhodobě nemocných. V celé republice přibývá nakažených koronavirem, a je proto důležité ochránit ty nerizikovější skupiny, mezi které klienti LDN patří,“ sdělil náměstek hejtmana pro zdravotnictví Aleš Cabicar.

Pro všechny návštěvníky lůžkových zdravotnických zařízení platí od 1. 6. 2020 speciální režim, kdy musí během návštěvy mít zakryté dýchací cesty, vydezinfikovat si při vstupu ruce a přivolat sestru, která jim změří teplotu. Jeden návštěvník pak může být u pacienta maximálně 20 minut. Potraviny může donést jedině balené. Podle ředitele LDN Opočno Josefa Fajstauera tato pravidla návštěvníci porušují.

Na lůžková oddělení krajských nemocnic zatím návštěvy mohou. „Pokud to situace bude vyžadovat, zakážeme návštěvy i na dalších lůžkových odděleních. Prosím proto všechny návštěvníky zdravotnických zařízení, aby dodržovali hygienická opatření a nevystavovali své blízké a nemocniční personál nebezpečí nákazy koronavirem,“ dodal náměstek Cabicar.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Senátor Hraba: Rozmohl se nám tu takový nešvar

12:12 Senátor Hraba: Rozmohl se nám tu takový nešvar

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k pokusům mobilních operátorů zasahovat do politiky