Cabicar (TOP 09): Žijeme v nejkrásnějším kraji České republiky

06.01.2020 14:01

TOP 09 a Hradecký demokratický klub se spojily pro nadcházející volby do Zastupitelstva Královéhradeckého kraje, které se uskuteční na podzim 2020.

Cabicar (TOP 09): Žijeme v nejkrásnějším kraji České republiky
Foto: TOP 09
Popisek: Aleš Cabicar

„Udělali jsme významný krok, ale čeká nás ještě mnoho práce. Chceme našim voličům předložit kandidátní listinu z kvalitních osobností různých profesí majících zkušenosti z komunální práce ve prospěch občanů Královéhradeckého kraje. Jsme si vědomi a jsme na to náležitě pyšní, že máme tu čest, žít v nejkrásnějším kraji z celé naší republiky a chceme ho i nadále rozvíjet pro naše spoluobčany. HDK je nám svými názory velmi blízký, a to nemluvím pouze o jejich proevropském smýšlení, ale i při obraně osobních svobod každého z nás, ale také jako zastánci rozpočtové odpovědnosti a střízlivosti,“ uvedl ke kroku spojení TOP 09 a HDK pro nadcházející krajské volby krajský předseda TOP 09 Aleš Cabicar.

Memorandum o společné spolupráci v písemné podobě potvrdili náměstek hejtmana pro zdravotnictví a krajský předseda TOP 09 Královéhradeckého kraje Aleš Cabicar a Pavlína Springerová, prorektorka Univerzity Hradec Králové a předsedkyně Hradeckého demokratického klubu (HDK). Společná kandidátní listina, jejíž tvorbu obě strany nyní diskutují, bude doplněna i o zástupce Liberálně ekologické strany (LES), která TOP 09 podporovala i v předcházejících volbách a je stabilním partnerem TOP 09. Oba subjekty dále jednají o možné spolupráci se zástupci Volby pro město.

„Naše volební spolupráce je příkladem rozumného spojenectví v našem kraji, které je otevřené jednání s dalšími demokratickými subjekty. Chceme prezentovat konstruktivní program, který našemu kraji nabídne promyšlený rozvoj v klíčových oblastech našeho života, jako jsou zdravotnictví, opatření proti změně klimatu, doprava a bezpečnost, zajímavé pracovní příležitosti a podpora rodin, školství a vzdělávání,“ dodala ke vzájemné spolupráci předsedkyně HDK Pavlína Springerová.

Ve zmíněném memorandu se obě strany vzájemně zavázaly, že v povolebním jednání budou jednat o případné koaliční spolupráci výhradně s demokratickými politickými subjekty. Zároveň se obě strany dohodly na společném postupu pro senátní volby v roce 2020 ve volebním obvodu Hradec Králové.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Davis (Zelení): Evidentně potřebujeme novou generaci političek a politiků

23:08 Davis (Zelení): Evidentně potřebujeme novou generaci političek a politiků

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k stavu životního prostředí v České republice