Celý (KDU-ČSL): Nyní je důležité, aby byla udržena transparentnost a důvěryhodnost kraje

11.08.2016 12:50

Prohlášení předsedy jihomoravské KDU-ČSL Romana Celého k častým dotazům ze strany médií ke kauze hejtmana Michala Haška a možné povolební spolupráci.

Celý (KDU-ČSL): Nyní je důležité, aby byla udržena transparentnost a důvěryhodnost kraje
Foto: kdu.cz
Popisek: Roman Celý, KDU-ČSL

Je nutné vycházet z toho, že hlasy dostávají jednotlivé strany od voličů. Tedy jaká témata strany nabízí a jací lidé ji reprezentují a zda k těmto lidem mají voliči důvěru. Jsme připraveni převzít zodpovědnost za vedení kraje i s pozicí hejtmana. Rozhodnutí bude na voličích samotných. Důvěryhodně vysvětlit kauzy kolem Michala Haška musí veřejnosti sama jihomoravská ČSSD. Po volbách jsme o koalici připraveni jednat se všemi demokratickými stranami. Vylučujeme z jednání pouze KSČM a extremistické strany.

Stejně jako se ANO zajímá o názory lídrů ostatních politických subjektů na varianty povolební spolupráce, i nás zajímají názory těchto lídrů na povolební spolupráci s KSČM, popř. extrémistickými stranami. Nehodláme před volbami ovlivňovat voliče upřednostňováním jedné politické strany před druhou, je to jejich volba a oni si musí říct, kdo nemluví pravdu a kdo je konzistentní ve svých vyjádřeních. Na jedné straně volá ANO po distanci od Haška a přitom ještě nedávno se ze lží vykrucoval pan Babiš. Nehodlám se teď přiklánět na jednu nebo druhou stranu, volby jsou v říjnu, rozhodne veřejnost.

Co se týká současného dění kolem Michala Haška, v úvodu tohoto týdne se vedení jihomoravské KDU-ČSL sešlo s hejtmanem Michalem Haškem. Zatím nám to ale nepřineslo uspokojivé odpovědi na otázky související s plněním, fakturací, účelností a přínosem pro Jihomoravský kraj. Očekáváme, že se k celé věci během několika následujících týdnů vyjádří Kontrolní výbor Zastupitelstva Jihomoravského kraje. Nyní je pro nás jako koaličního partnera důležité, aby byla udržena transparentnost a důvěryhodnost Jihomoravského kraje. V momentě, kdy obdržíme odpovědi na naše konkrétní dotazy, budeme okamžitě jednat a vyvodíme z toho zcela jasné závěry.

Roman Celý, KDU-ČSL

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

komunikace

Jak víte, že když vy teď o důchodové reformě nechcete s vládou komunikovat, že oni pak budou komunikovat s vámi? Není tohle hlavní problém, že se na zásadních věcech nedokážete dohodnout? A ještě jedna věc, s kým budete chtít vládu tvořit, když to odmítáte se SPD a evidentně se stranami SPOLU se na ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Rajchl (PRO): Pavliku, hnij si dál v Řeporyjích a pyšni se tím, že lezeš do anusu politickým nulám

7:02 Rajchl (PRO): Pavliku, hnij si dál v Řeporyjích a pyšni se tím, že lezeš do anusu politickým nulám

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k facebookovému postu starosty pražských Řeporyjí Pav…