Čermák (Piráti): Zmanipulovatelné ankety – náhoda nebo záměr?

09.05.2018 13:06

Každý rok se snaží vedení města najít největší problémy, které trápí občany Karlových Varů. Pro jejich zjištění slouží i internetová anketa, která je hojně propagována samotným magistrátem. Jak se ukázalo, je velmi jednoduché anketu „nabourat“ a ovlivnit hlasování podle svého.

Čermák (Piráti): Zmanipulovatelné ankety – náhoda nebo záměr?
Foto: Česká pirátská strana
Popisek: Česká pirátská strana, logo

Pomocí jednoduchého triku, který zvládne doslova každý, tak lze naklikat takové pořadí, které chcete. Zarážející je, že minulý rok probíhala velká kauza ohledně hlasování v soutěži o Stavbu Karlovarského kraje, kde někteří náměstci neváhali vést takřka svatou válku s údajným viníkem. Přesto si nechávají na vlastních stránkách velké chyby.

„Nechci spekulovat o tom, jestli je uvedená chyba úmysl nebo nepozornost. Vzhledem k výsledkům letošní a loňské ankety je ale jasné, že počet hlasů je zřetelně nevyvážený,“ podotkl lídr kandidátky do komunálních voleb Jindřich Čermák a pokračuje: „Pokud trpí současné webové stránky touto chybou, kterou odhalil i laik jako já, bojím se, kolik dalších bezpečnostních děr na nich lze najít. Nepozornost a lajdáctví v tomto případě je vlastně odrazem fungování našeho města v kostce.“

Je smutné, že jeden z mála hlasů, jakým může veřejnost ovlivnit chod města, je tak snadno zmanipulovatelný. Piráti garantují, že v případě jejich podílu na chod města by byla možnost zapojení občanů větší, častější a tak snadno neovlivnitelná.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

KSČM odmítá současný návrh Jurečkovy „reformy“ sociálních dávek

4:31 KSČM odmítá současný návrh Jurečkovy „reformy“ sociálních dávek

Ministerstvo práce a sociálních věcí vedené zemědělcem Marianem Jurečkou plánuje od příštího roku sj…