Černoch (Úsvit): Ministerstvo obvolává dřívější uprchlické tábory? Mantra o "dobrovolném přijímání" je jen podvod!

07.07.2015 13:21

Úsvit odmítá přerozdělování nelegálních imigrantů. Nemůžeme Bruselu vystavit bianko šek na jejich přijímání.

Černoch (Úsvit): Ministerstvo obvolává dřívější uprchlické tábory? Mantra o "dobrovolném přijímání" je jen podvod!
Foto: Hnutí Úsvit
Popisek: Marek Černoch, poslanec za Úsvit

"Odmítáme přerozdělování uprchlíků. Mantrou vlády o tzv. dobrovolném přijetí považuje za podvod na občany. O této taktice svědčí několik faktů. Za prvé je to více než měsíc, co běžel na webových stránkách job.cz inzerát, kde ministerstvo vnitra hledalo nové pracovníky pro nově zřizovaná uprchlická zařízení. Zároveň se začaly objevovat informace z dnes uzavřených azylových zařízení, že je ministerstvo vnitra obvolává a usiluje o jejich znovuotevření, případně o navýšení jejich kapacity. Navrhneme mimořádný bod schůze, kde chceme uložit vládě, aby odmítla jakékoli přerozdělování nelegálních imigrantů do naší země," řekl na tiskové konferenci Marek Černoch.

"Schengenská smlouva nám umožňuje uzavřít po vzoru Německa či Rakouska hranice, vyžaduje-li to veřejný pořádek. Německo po takovém kroku zadrželo stovky nelegálních imigrantů. Chceme zavázat vládu, aby bezodkladně zajistila kontrolu státních hranic před pronikáním nelegálních imigrantů na naše území," pokračoval v kritice vlády poslanec Karel Fiedler.

"Otevřít se má uprchlický tábor ve Vyšních Lhotách, přestože s tím místní obyvatelé vůbec nesouhlasí a sepisují proti tomu petice. Nechci se dožít situace, kdy 800 obyvatel obce budou početně převyšovat přerozdělení imigranti," uzavřela tiskovou konferenci poslankyně Olga Havlová.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

Sexuální násilí

Jak se v praxi bude dokazovat, jestli byl k souloži udělen souhlas či nikoliv? Nemám nic proti tomu, že jste změnili zákon, ale k čemu to v praxi bude? Co když jedna si budou strany v tom, zda byl udělen souhlas či nikoliv protiřečit?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Gregorová (Piráti): Obchod se zbraněmi bude pod lepší kontrolou

14:07 Gregorová (Piráti): Obchod se zbraněmi bude pod lepší kontrolou

Europoslanci dnes schválili vylepšená opatření pro dovoz, vývoz a tranzit střelných zbraní, jejich k…