Černochová (ODS): Je dobře, že se ČR nenechala zastrašit

29.05.2021 14:51 | Komentář

Komentář předsedkyně sněmovního výboru pro obranu

Černochová (ODS): Je dobře, že se ČR nenechala zastrašit
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jana Černochová

Odlet ruských diplomatů a zaměstnanců ruské ambasády v ČR je klíčovým momentem, kdy po mnoha letech dochází k narovnání počtů zástupců Ruska v České republice a naopak. Ačkoliv naše ambasáda v Moskvě v této souvislosti byla významně ochromena, zdůrazňuji, že nejsme viníky této situace. Ta je důsledkem teroristického útoku, kterého se ruský režim dopustil na našem území, a důsledkem agresivní reakce Ruska na to, když došlo na odhalení podílu GRU na tomto útoku.

Vítám, že vláda v této věci byla důsledná a že k vyhoštění dochází přesně tak, jak bylo naplánováno. Stalo se tak i díky silnému tlaku opozičních stran, včetně ODS. Praha na rozdíl od Moskvy postupovala korektně a poskytla ruským diplomatům a zaměstnancům dostatečnou časovou lhůtu na odjezd nikoliv v řádu hodin.

Rusko se k odpovědnosti za výbuchy ve Vrběticích fakticky přiznalo svou agresivní reakcí a tím, že Českou republiku označilo za nepřátelskou zemi. Je správné, že se naše země nenechala zastrašit. Je zároveň tristní, že se vládě nepodařilo dosáhnout společného postupu na vyhoštění diplomatů s dalšími spojenci a partnery v rámci EU a NATO. Je zjevné, že v tomto neměla žádný plán a nepůsobila srozumitelně.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Dufek (KDU-ČSL): Musíme u migračního paktu vymyslet taktiku, ne na sebe pokřikovat

19:02 Dufek (KDU-ČSL): Musíme u migračního paktu vymyslet taktiku, ne na sebe pokřikovat

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 k migračnímu paktu.