Černochová (ODS): Lepší pozdě, než-li později...

21.07.2020 8:39

Komentář na facebookovém profilu k soběstačnosti České republiky v ochranných pomůckách.

Černochová (ODS): Lepší pozdě, než-li později...
Foto: osobní archiv
Popisek: Jana Černochová

... alespoň v oblasti zdravotnického materiálu bychom snad příště mohli být lépe připraveni na podobné situace, jakou byla pandemie koronaviru. Na výsledky analýzy výrobních a skladovacích kapacit těchto produktů, kterou nyní (trochu "s křížkem po funuse") ministerstvo průmyslu zpracovává, jsem velmi zvědavá. Pokud se ukáže, že v některých důležitých komoditách nejsme soběstační, jako například u ochranných rukavic, jak vyplývá z článku ZDE, doufám, že se stát nespokojí pouze s konstatováním tohoto faktu a bude motivovat tuzemské firmy k získání potřebných licencí a přípravě výrobních linek. Jak jsme se již přesvědčili, každá taková investice se nám může v krizové situaci násobně vyplatit.

Podniky jsou schopné v požadovaném množství dodávat jen respirátory třídy FFP2 a FFP3 a ochranné štíty. Naopak už teď je jasné, že například vyšetřovací rukavice místní firmy dodávat nezvládnou.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

Sexuální násilí

Jak se v praxi bude dokazovat, jestli byl k souloži udělen souhlas či nikoliv? Nemám nic proti tomu, že jste změnili zákon, ale k čemu to v praxi bude? Co když jedna si budou strany v tom, zda byl udělen souhlas či nikoliv protiřečit?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Rajchl (PRO): Odmítám šmírování lidí ze strany státu

7:17 Rajchl (PRO): Odmítám šmírování lidí ze strany státu

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k návrhu ODS hlásit úřadům každý převod částky, přesa…