Černochová (ODS): Nouzový stav není určený k tomu, aby byl zneužíván pro kšefty členů vlády

28.02.2021 15:16

Komentář na facebookovém profilu k výběru dodavatele covidových testů pro školáky.

Černochová (ODS): Nouzový stav není určený k tomu, aby byl zneužíván pro kšefty členů vlády
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jana Černochová

Tohle by nemělo zapadnout.

V tomto týdnu jsem podala interpelace na ministry Blatného a Hamáčka ve věci zajištění dodávky antigenních testů pro školy. Celý tento tendr je značně podivný a vyvolává každý den další a další otázky a pochybnosti.

Celý případ se dál dynamicky vyvíjí a od podání interpelací média dále zjistila, že jediná dohledatelná veřejná zakázka od státu pro Tardigrad byla pro Státní zdravotní ústav za 50 tisíc. V roce 2019 měla společnost obrat 6 milionů. Nyní stát firmě založené v daňovém ráji pošle čtvrt miliardy korun. Poněkud zvláštní, nemyslíte?

Novinkou je, že v obchodním rejstříku od té doby přibyla jen jediná účetní závěrka společnosti za rok 2019, ačkoliv je to zákonná povinnost každý rok. V roce 2019 měla firma obrat 6,4 milionu korun. Skončila 2,3 milionu v minusu a prodělala tak od svého založení celkem téměř 12 milionů Kč. Za dobu trvání nouzového stavu bychom našli celou řadu pochybných zakázek.

Nouzový stav není určený k tomu, aby byl zneužíván pro kšefty členů vlády za peníze nás všech! Jsem velmi zvědavá na odpověď ministrů. Mají na to ze zákona 30 dní.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Davis (Zelení): Evidentně potřebujeme novou generaci političek a politiků

23:08 Davis (Zelení): Evidentně potřebujeme novou generaci političek a politiků

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k stavu životního prostředí v České republice