Černochová (ODS): Opět jsme v něčem v republice první

03.09.2018 22:46

Na prostranství před základní školou v Kladské ulici dnes nejen na prvňáčky a jejich rodiče čekala tzv. Láskyplná zóna, která vznikla ve spolupráci SOS dětských vesniček a městské části Praha 2 jako zřizovatele školy. Projekt odstartovaly starostka Prahy 2 Jana Černochová, ředitelka školy Kateřina Vávrová a za SOS dětské vesničky Lenka Jansová.

Černochová (ODS): Opět jsme v něčem v republice první
Foto: osobní archiv
Popisek: Jana Černochová

Projekt Láskyplná zóna se inspiroval projektem Kiss&Hug, který před dvěma lety spustila s velkým úspěchem belgická pobočka SOS dětských vesniček. Poukazuje na to, jak je důležité, aby se dospělí uměli na chvilku zastavit a vyjádřit svým dětem lásku. Obzvláště, když se s nimi loučí na delší čas, například na několik hodin výuky.

„Moc se mi tento nápad líbí a jsem ráda, že jsme opět v něčem první v republice. I takovéto projekty zvyšují prestiž základních škol Prahy 2. A to, že volba SOS dětských vesniček padla právě na jednu z našich škol, také dokazuje, že jsou vnímány jako nejlepší v Praze,“ uvedla starostka Jana Černochová, která celému projektu také udělila záštitu.

Láskyplná zóna s českým sloganem „Pac a pusu“ je na asfaltu před základní školou Kladská namalována silniční barvou, vydržet by tak měla až několik let. Na její slavnostní otevření se přišli podívat i starší žáci a jejich rodiče, přihlížely tak téměř dvě stovky lidí.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Okamura (SPD): Migrační pakt nebudeme respektovat

10:04 Okamura (SPD): Migrační pakt nebudeme respektovat

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k migračnímu paktu.