Černochová (ODS): Prezident i náčelník Generálního štábu AČR obcházejí parlament

13.03.2015 21:50

S velkým překvapením jsem si ve zpravodajství přečetla, že odcházející náčelník Generálního štábu Armády ČR generál Petr Pavel vyjednává s OSN o vyslání vojáků na mírovou misi na Golanech.

Černochová (ODS): Prezident i náčelník Generálního štábu AČR obcházejí parlament
Foto: Archiv J. Černochové
Popisek: Jana Černochová

Vysílání ozbrojených sil Armády ČR je čistě politickou záležitostí vlády a Parlamentu a nemá ji co oznamovat náčelník Generálního štábu AČR v médiích. Jeho postup je nevhodný. Nejprve bych očekávala, že záměr představí ne novinářům, ale členům Výboru pro obranu PS PČR, a to společně s ministrem obrany Stropnickým. Ale ani on nepovažoval za nutné – jako ostatně v řadě dalších případů – s členy Výboru tuto věc projednat a informovat je o tom, že z podnětu prezidenta Zemana probíhá s OSN o účasti AČR na misi na Golanských výšinách čilá komunikace.

Jsme parlamentní demokracií a zástupce Parlamentu, kteří mají z Ústavy ČR nezpochybnitelnou roli při rozhodování kolik vojáků a kam bude naše země vysílat, není možné obcházet. Předpokládám tedy, že tento návrh bude po schválení vládou předložen řádným a standardním způsobem Parlamentu ČR jako nový mandát!

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Jana Černochová

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Šípová (Piráti): Museli jsme zabránit tlaku konzervativních kolegů a kolegyň

9:05 Šípová (Piráti): Museli jsme zabránit tlaku konzervativních kolegů a kolegyň

Většina senátorů a senátorek dnes odmítla projednat novelu občanského zákoníku, která řeší manželstv…