Černohorský (Piráti): Vyšetřovací komise k OKD se shodla na předvedení Zdeňka Bakaly policií

14.08.2018 21:47 | Zprávy

Vzhledem k tomu, že se dnes Zdeněk Bakala i přes doručené předvolání nedostavil svědčit, vyšetřovací komise k OKD se jednomyslně shodla na jeho předvedení policií.

Černohorský (Piráti):   Vyšetřovací komise k OKD se shodla na předvedení Zdeňka Bakaly policií
Foto: Jan Rychetský
Popisek: Pirátská vlajka

Jeho argumenty adresované komisi přes média nejsou dle mého názoru relevantní. Výslechy svědků jsou neveřejné. Mimo jiné i proto, aby se nikdo nemohl vymlouvat na to, že se komise snaží svědky mediálně pranýřovat a ovlivňovat tak rozhodování soudů. První kolo výslechů již proběhlo a podrobnosti ohledně jejich obsahu jsme nikde nezveřejňovali. Pokud by se pan Bakala dostavil, bylo by tomu tak i v jeho případě. Komise postupuje zcela korektně, Zdeněk Bakala tak nemá důvod odmítat podat svěděctví, které by mu umožnilo vysvětlit některé nesrovnalosti.

Právo u nás platí pro všechny. Naší povinností je využít všech existujících nástrojů k tomu, aby svou povinnost Zdeněk Bakala splnil. Průběh předvedení zatím není zcela jasný. V historii se totiž ještě nikdy nestalo, že by svědek odmítal před komisi předstoupit. Zdeněk Bakala má v tomto ohledu další prvenství.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Jak zabránit Číně, aby o nás sbírala citlivá data?

Podle mě také není problém jen v Číně, ale dnes už téměř neexistuje nic jako soukromý. I třeba EU dost šťourá do soukromý lidí - většinou to vydává za dobrý úmysl a možná to i dobře myslí, ale je to potřeba? Co vím, tak třeba chtěla mít možnost sledovat i soukromou korespondenci lidí na internetu at...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Jinde na netu:



Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministr Válek: Důrazně doporučujeme očkování proti chřipce a covidu

21:03 Ministr Válek: Důrazně doporučujeme očkování proti chřipce a covidu

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k očkování.