Červenka (Trikolóra): Může cenzura chránit demokracii?

12.10.2020 9:45

Chápu potřebu demokratický systém chránit, ale tato zvolená cesta mi přijde kontraproduktivní. Nikdy v historii demokratických procesů nefungovala. Hrozně nerad bych znovu žil v nějaké další totalitě, třebas u plnějšího žlabu

Červenka (Trikolóra): Může cenzura chránit demokracii?
Foto: youtube.com
Popisek: Miroslav Červenka

Pořád je to stejné, totalita stíhá a zakazuje něco, co nikdo dle mocných tohoto světa nemá číst. Na tomhle principu církev pálila nejen knihy, ale občas upalovala také lidi, na úplně stejném základě všichni koncem 70. let museli podepisovat antichartu, aniž by Chartu 77 směl někdo bez hrozících následků číst. Lid musel a musí být „chráněn" před „dezinformacemi", že... Velice pilní v pronásledování „dezinformací" jsou dnes zejména majitelé té jediné neotřesitelné pravdy - správci sociálních sítí, a tak Facebook za jásotu dozajista objektivních propagandistů z NewsroomČT24 oznámil, že smazal velkou skupinu příznivců konspirační teorie QAnon, jež měla takřka 200 tisíc členů. Jeho rozhodnutí tak následovalo Twitter, který již dříve odpojil sedm tisíc účtů jejích stoupenců a zároveň ohlásil tvrdý postup proti obsahu spojenému s touto teorií. Zákrok se může dotknout více než 100 tisíc účtů, jimž hodlá minimálně snížit viditelnost. Krok obou gigantů se interpretuje jako stvrzení toho, že QAnon již není jen okrajový proud, ale potenciálně nebezpečná sekta.

A jaké že jsou ony tak šílené, samozřejmě „spiklenecké" teorie, proti kterým je třeba bojovat? Ve zkratce tyto základní:

Anketa

Máte důvěru v Romana Prymulu? (Ptáme se od 12.10.2020)

54%
46%
hlasovalo: 29447 lidí

  • Ta prý mediálně nejvděčnější říká, že svět ovládá tajná klika pedofilů uctívajících satana, která kontroluje politiky, média i Hollywood. Jako by žádný Epstein se svým propojením na Billa Clintona a britskou královskou rodinu ani neexistoval, ba ani při otevření Gotthardského tunelu zřejmě neproběhl žádný ceremoniál.
  • Jádro této „spiklenecké" teorie se týká údajného boje mezi prezidentem Trumpem a tzv. deep state, tedy více méně utajenou strukturou státních úředníků, kteří mají pod vedením Hillary Clinton, Baracka Obamy a George Sorose Trumpovi vzdorovat.
  • Další „divokou spikleneckou" teorií je Grand remplacement(Velká výměna): teorie o cíleném nahrazování původního evropského obyvatelstva obyvatelstvem neevropským, pocházejícím v první řadě z černošských zemí Afriky a ze zemí Maghrebu. Dokonce i mnohé války v oblasti Středozemního moře byly prý vyvolány za účelem vyvolat migraci do Evropy. Tato smyšlená neexistující výměna obyvatelstva údajně způsobuje výměnu civilizace, a proces k tomu vedoucí je podle oné teorie podporován většinou politických, intelektuálních a mediálních elit zejména ve Francii, ale i jiných zemích Kdysi vyspělého Západu. Prostě nesmysl, že...
  • Součástí spikleneckých teorií Quanonu je samozřejmě také hoax o tendenčních masmédiích, kdy tato „štvavá" a, jak jinak, „bizarní" teorie tvrdí, že nejsou objektivní, straní levici/Demokratické straně/neoliberálům a provádí spíše politickou propagandu než seriózní novinářskou činnost.

Z výše napsaného výčtu je pak navýsost pochopitelné, že žádným takovýmto teoriím nemohou sociální sítě poskytnout prostor. Lidé jsou přece hloupí a nerozeznají ani dnes, v době, kdy existují daleko širší možnosti ověřit si různá tvrzení, než kdykoliv v historii, pravdu od lži a uvěřili by kdejakému nesmyslu. V tom případě ale nechápu, proč má takto tupé stádo, které potřebuje z takovýchto důvodů moudrými pastýři chránit, právo demokratické volby. Nemají toto lépe ošetřeno čínští soudruzi, generál Sísí, nebo po léta již soudruzi v KLDR?

Chápu potřebu demokratický systém chránit, ale tato zvolená cesta mi přijde kontraproduktivní. Nikdy v historii demokratických procesů nefungovala. Hrozně nerad bych znovu žil v nějaké další totalitě, třebas u plnějšího žlabu. Nejsem prase, bez svobody se žije špatně. Nevím, na které straně je více pravdy, ale zatím mám dojem, že jako vždycky v minulosti asi na obou nějaká procentuální část bude. Jednoznačně ale preferuji možnost posoudit argumenty obou stran i s odkazy, abych si mohl po jejich prostudování vynést závěrečný soud sám. Za situace, kdy mi jedna strana brání znát argumenty druhé, mám spíše zcela logicky pocit, že něco tají a pokouší se vrtět pověstným psem otáčkami vysokorychlostního ventilátoru.

(převzato z Profilu)

Mgr. Miroslav Červenka

  • Trikolora
  • předseda Trikolora Ústecký kraj
  • mimo zastupitelskou funkci

Článek byl převzat z Profilu Mgr. Miroslav Červenka

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zábranský (Piráti): Pražské náplavky oživí otevřená keramická dílna v kobce 1

18:09 Zábranský (Piráti): Pražské náplavky oživí otevřená keramická dílna v kobce 1

Návštěvníci pražských náplavek se mohou těšit na nové místo k zábavě, odpočinku a kreativnímu vyžití…