Červíček (ODS): Čekáme, jak rozhodne ÚOHS

02.07.2019 22:19

Rada Královéhradeckého kraje dnes vyloučila jednoho z účastníků veřejné soutěže na zajištění linkové dopravy na Hradecku.

Červíček (ODS): Čekáme, jak rozhodne ÚOHS
Foto: ODS
Popisek: Martin Červíček

Z toho důvodu znovu zasedne hodnotící komise. Až poté bude rada hlasovat o výběru dodavatele v dané oblasti. Kraj v minulých týdnech vysoutěžil již sedm oblastí, kde bude objednávat linkovou dopravu na dalších 10 let.

„Na zasedání rady jsme dnes rozhodli o vyloučení jednoho z účastníků soutěže v oblasti Hradecka, a to z důvodu nesplnění podmínek zákona o zadávání veřejných zakázek. V nejbližší době zasedne hodnotící komise, která bude znovu hodnotit nabídky pro oblast Hradecka, ale již bez nabídky dnes vyloučeného účastníka,“ sdělil první náměstek hejtmana Martin Červíček odpovědný za oblast dopravy a silničního hospodářství.

V minulých týdnech rada kraje odsouhlasila výběr dopravců pro sedm oblastí:

  • Broumovsko – sdružení společností CDS Náchod a P-Transport
  • Náchodsko – CDS Náchod
  • Novoměstsko – sdružení společností Transdev Morava a Audis Bus
  • Trutnovsko – sdružení společností Transdev Morava a Audis Bus
  • Královédvorsko – BusLine KHK
  • Jičínsko – BusLine KHK
  • Rychnovsko – sdružení společností Transdev Morava a Audis Bus

V rámci zadávacího řízení veřejné zakázky Úřad pro ochranu hospodářské soutěže (ÚOHS) na návrh jednoho z uchazečů zahájil řízení o přezkoumání soutěže. „V tuto chvíli čekáme, jak rozhodne ÚOHS. V souvislosti s tím i nadále platí, že nesmíme uzavřít s vybranými dodavateli smlouvu ve lhůtě 60 dnů ode dne zahájení řízení,“ doplnil náměstek Červíček.

Královéhradecký kraj vypsal soutěž na zajištění veřejné autobusové dopravy loni v říjnu. Hodnota celé zakázky činí v maximální hodnotě 7,7 miliardy korun, a je proto nejnákladnější veřejnou soutěží v historii kraje. Tendr má zajistit autobusovou dopravu v celém Královéhradeckém kraji do roku 2030.

Veřejná zakázka se dělí na osm dílčích částí: Broumovsko, Náchodsko, Novoměstsko, Rychnovsko, Trutnovsko, Královédvorsko, Hradecko a Jičínsko. Zajištění autobusové dopravy má přesah i na území sousedních krajů – Pardubického, Libereckého a Středočeského.

Referenční rozsah dopravního výkonu byl stanoven na 18,4 milionu autobusových kilometrů ročně. Aktuální součet maximální výše nabídkových cen v jednotlivých částech je pro jeden rok 716,2 milionu korun bez DPH. Zakázka počítá s nasazením 248 autobusů. Zakázka řeší zajištění veřejné autobusové dopravy na území celého Královéhradeckého kraje od třetí celostátní změny jízdních řádů v roce 2020 do dne předcházející třetí celostátní změny jízdních řádů v roce 2030.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kocumová (LOL!): Bazén je zavřený a výběrové řízení se protahuje

6:23 Kocumová (LOL!): Bazén je zavřený a výběrové řízení se protahuje

Rekonstrukce bazénu, která byla podle zjištění policie od počátku manipulována přes Petra Židka a sp…