Červíček (ODS): Nové smlouvy s dopravci podepsány, platit začnou v březnu 2021

17.01.2020 13:19

Královéhradecký kraj uzavřel smlouvy s autobusovými dopravci, kteří budou v letech 2021 až 2031 zajišťovat linkovou dopravu v osmi oblastech regionu. Radní včera schválili dokumenty pro dokončení veřejné soutěže v celkové hodnotě 7,7 miliardy korun. Jedná se o dosud největší zakázku kraje v jeho dvacetileté historii.

Červíček (ODS): Nové smlouvy s dopravci podepsány, platit začnou v březnu 2021
Foto: ODS
Popisek: Martin Červíček

„Po třinácti měsících jsme dokončili zásadní soutěž pro celý Královéhradecký kraj a jeho obyvatele. Děkuji všem zainteresovaným, zejména pracovníkům krajského odboru dopravy, kteří mají na tomto úspěchu obrovský podíl a odvedli skvělou práci. Jsem rád, že mohu všem cestujícím oznámit, že nové smlouvy s dopravci jsou podepsány a začnou platit od března 2021, “ shrnul první náměstek hejtmana Martin Červíček odpovědný za oblast dopravy a silničního hospodářství.

Dopravci museli ještě před uzavřením smluv předložit záruční listinu k bankovním zárukám za řádné plnění a také podepsat smlouvu s provozovatelem dopravního systému IDS IREDO. Všichni zúčastnění dopravci tyto podmínky splnili.

V kraji budou od jara 2021 jezdit autobusy pěti společností v těchto oblastech:

  1. Broumovsko: CDS Náchod a P-Transport
  2. Náchodsko: CDS Náchod
  3. Novoměstsko: Konsorcium Novoměstsko (Transdev Morava a Audis Bus)
  4. Rychnovsko: Konsorcium Rychnovsko (Transdev Morava a Audis Bus)
  5. Trutnovsko: Konsorcium Trutnovsko (Transdev Morava a Audis Bus)
  6. Královédvorsko: BusLine KHK
  7. Hradecko: BusLine KHK
  8. Jičínsko: BusLine KHK

„V rámci nových smluv očekáváme i zvýšení komfortu pro cestující. Počítáme s navýšením počtu bezbariérových vozidel vybavených klimatizací, wifi připojením a informačními prvky pro usnadnění orientace během jízdy. Celkem bude dopravu v kraji obsluhovat 248 autobusů starých v průměru 6 let,“ doplnil náměstek Červíček.

Královéhradecký kraj vypsal veřejnou zakázku rozdělenou na osm oblastí v říjnu 2019. Do konce termínu kraj obdržel celkem 31 nabídek, odpověděl na zhruba sedm desítek dotazů a vypořádal 15 námitek. Úřad pro ochranu hospodářské soutěže řešil v souvislosti s touto soutěží devět správních řízení a deset rozkladů soutěže. Ročně v Královéhradeckém kraji autobusy najezdí v průměru 19 milionů kilometrů.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Maříková (SPD): V4  je mimořádně důležitý nástroj, který nám dává velkou sílu

23:07 Maříková (SPD): V4 je mimořádně důležitý nástroj, který nám dává velkou sílu

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 18. dubna 2024 k Visegradské čtyřce.