Česká Třebová: Rekonstrukce kremační linky

04.11.2022 11:38 | Tisková zpráva

Na svém včerejším jednání Rada města schválila uzavření smlouvy s vybraným zhotovitelem rekonstrukce kremační linky v městském krematoriu, které od roku 2019 provozuje městská společnost Eko Bi. Celkem by dle vysoutěžené ceny měly práce, které obsahují dodávku nové kremační linky a stavební úpravy, vyjít městský rozpočet na necelých deset a půl milionu korun bez DPH. Rekonstrukce bude probíhat v první polovině příštího roku.

Česká Třebová: Rekonstrukce kremační linky
Foto: rodinnevylety.cz
Popisek: Česká Třebová

„Město i Eko Bi již před čtyřmi lety věděly, že převzetí krematoria pod správu městské společnosti bude automaticky znamenat nutnost dalších investic do objektu. Jednalo se však o jedinou cestu, jak tuto službu pro občany zachovat a zároveň zaručit obyvatelům lokality, že nebudou nadále zatěžováni znečištěným ovzduším,“ řekl v souvislosti s rekonstrukcí kremační linky starosta Zdeněk Řehák.

Původně se v městském krematoriu nacházely dvě pece, z nichž jedna nebyla již v roce 2019 způsobilá provozu. Z tohoto důvodu došlo v rámci dílčích úprav před obnovením provozu krematoria k jejímu odstranění. Právě na jejím místě by měla v příštím roce vzniknout nová linka. Stávající pec, která se momentálně nachází na hranici životnosti, bude po instalaci nové kremační linky užívána jako záložní. Roční počet kremací tak zůstane obdobný, jako v předchozích letech.

„Vzhledem k tomu, že aktuálně v krematoriu stále máme jednu provozuschopnou pec, lze předpokládat, že průběh rekonstrukce fungování krematoria nijak zásadně neovlivní,“ uvedl starosta Zdeněk Řehák.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Davis (Zelení): Evidentně potřebujeme novou generaci političek a politiků

23:08 Davis (Zelení): Evidentně potřebujeme novou generaci političek a politiků

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k stavu životního prostředí v České republice