Českobudějovičtí lidovci představili priority

06.09.2018 12:39

Českobudějovičtí lidovci představili v pondělí 3. září na tiskové konferenci programové priority KDU-ČSL pro nadcházející komunální volby.

Českobudějovičtí lidovci představili priority
Foto: KDU-ČSL
Popisek: Logo KDU-ČSL

„Náš program je zakotven na několika pilířích. Tím prvním je téma rodiny. Chceme propagovat téma rodinných pasů – slevové karty pro rodiny, i ty neúplné s trvalým pobytem v Českých Budějovicích.

Další palčivou otázkou je doprava. Té tranzitní se zatím nevyhneme, ale situace je natolik katastrofální, že musíme urychleně podniknout kroky k omezení jejich dvou hlavních zdrojů a to jsou řidiči dojíždějící za prací z jiných obcí – těm musíme na příjezdu postavit záchytná parkoviště a zdarma je dopravit MHD do města. A řidiči dojíždějící za prací z jedné části města do druhé. Těm musíme natolik zatraktivnit MHD, aby se jim vyplatilo nechat auto u domu. To znamená, aby cesta autobusem nebyla 2x a víckrát delší než autem, aby byla alespoň o polovinu levnější a především, aby byla zajištěna komplexní autobusová obslužnost.

Třetím největším tématem je sociální a startovací bydlení v majetku města. Máme lidoveckými starosty vyzkoušené projekty levného bydlení s nájemným, které je dostupné i pro seniory s nejnižšími důchody. Zároveň by město mohlo takto využít i majetek, pro který nemá jiné využití", představila hlavní priority programu lídryně kandidátky, pedagožka Mgr. Jana Zasadilová.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Šlachta (Přísaha): Pozor, přehled korupčních kauz!

10:21 Šlachta (Přísaha): Pozor, přehled korupčních kauz!

Shrnutí korupčních kauz vrcholných politiků, publikovaný na svém veřejném facebookovém profilu