Chabr (TOP 09): Podnikatelé v hlavním městě se vyhnou valorizaci nájmů v objektech Prahy

30.03.2020 19:06

Rada hl. m. Prahy na dnešním zasedání revokovala usnesení, které mělo zvednout nájem v komerčních prostorách města o 2,8 % pro rok 2020.

Chabr (TOP 09): Podnikatelé v hlavním městě se vyhnou valorizaci nájmů v objektech Prahy
Foto: TOP 09 / Martin Kubica
Popisek: Jan Chabr

Dále hlavní město nebude nájemcům účtovat úroky z prodlení za případné opožděné finanční plnění plateb nájemného, ani nebude z tohoto důvodu přistupovat k výpovědím příslušných smluv.

„Rozhodli jsme o zrušení původního rozhodnutí o valorizaci nájemného pro letošní rok. V tuto chvíli má jít město cestou pomoci podnikatelům, nikoli ztěžováním života formou zvýšení nájmů,“ říká radní pro věci majetkové hl. m. Prahy Jan Chabr.

Rada města už dříve schválila také odložení splátek nájemného po dobu trvání karenčních opatření. V minulém týdnu také Praha 1 ve spolupráci s Magistrátem hl. m. Prahy vytvořily pracovní tým odborníků, kteří pracují na detailním materiálu, který se zaměřuje na jednotlivé obory v oblasti podnikání a rozpracovává potřebné úlevy, které jim vykompenzují škody, které vznikly v souvislosti s vládními opatřeními spojenými s onemocněním COVID-19.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Senátor Vystrčil: Problém je hlavně to, že spotřebováváme víc, než je nutné

10:21 Senátor Vystrčil: Problém je hlavně to, že spotřebováváme víc, než je nutné

Klimatická změna, přijetí eura nebo svoboda volného pohybu – témata, o kterých ve Sněmovně u výročí …