Chabr (TOP 09): Pražští energetici budou spolupracovat v oblasti energetických úspor a služeb

21.02.2020 10:47

Společnosti s majetkovou účastí hlavního města Prahy, Pražská plynárenská a Pražská energetika, patřící mezi nejvýznamnější tuzemské dodavatele energií, uzavřely prostřednictvím svých dceřiných společností Prometheus, energetické služby a Frontier Technologies memorandum o spolupráci.

Chabr (TOP 09): Pražští energetici budou spolupracovat v oblasti energetických úspor a služeb
Foto: TOP 09 / Martin Kubica
Popisek: Jan Chabr

Obě společnosti tak budou v budoucnu spolupracovat například v oblasti společné nabídky energetických služeb, v rámci dílčích i komplexních projektů energetických úspor nebo v oblasti sdílení realizačních kapacit.

„Těší mě a oceňuji, že dvě společnosti, v nichž má hlavní město Praha majetkový podíl, se dokážou spojit a spolupracovat na zajímavých a prospěšných projektech, i když jsou na energetickém trhu do jisté míry konkurenty. Je to dobrý signál i pro další městské společnosti, aby hledaly možnosti vzájemné spolupráce a synergií, které budou prospěšné nejen pro ně samotné, ale i pro město a jeho obyvatele,“ řekl v této souvislosti radní hl. m. Prahy pro oblast majetku Jan Chabr.

Prometheus, energetické služby, a.s., je členem Koncernu Pražská plynárenská a poskytuje odborné služby v oblasti energetiky více než 20 let. Věnuje se jak návrhům a realizacím nových optimálních řešení dodávek energií a zdrojů tepla, tak úsporám v řešení těch stávajících. Zákazníky jsou jak jednotlivé domácnosti a firmy, tak velké energetické komplexy.

Frontier Technologies, s.r.o., je součástí skupiny PRE, dodavatelem a integrátorem PREmiových energetických služeb. Disponuje vlastním obchodním týmem, odborným personálem a realizačním oddělením pro zajištění dodávek, včetně následného servisu. Společnost plní od ledna 2020 roli ESCO společnosti v rámci skupiny PRE v návaznosti na evropské nařízení „Energy Efficiency Directive“ z roku 2012.

reklama

autor: PV

Ing. Patrik Nacher byl položen dotaz

vedení

Pane Nachere, jste hodně výrazná osobnost a jako jeden z mála z ANO máte podle mě i schopnost se domluvit i s ostatními stranami. Proč tento váš potenciál nevyužijete a nekandidujete do vedení? Nebo to není podle vás možné, když je tam Babiš a jeho nejvěrnější? Podle mě je škoda, že vedení ANO není ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Dostál (Stačilo!): To kafe s Bidenem se stává čím dál dražší

19:02 Dostál (Stačilo!): To kafe s Bidenem se stává čím dál dražší

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k návštěvě premiéra Fialy v USA.