Chalupa (ANO): Dokdy budeme sami sobě účelově lhát?

16.04.2018 5:36

Pokud si totiž budeme neustále lhát do vlastní kapsy, pak právě to je cesta, která vede bez oklik přímo do pekel.

Chalupa (ANO): Dokdy budeme sami sobě účelově lhát?
Foto: Hans Štembera
Popisek: Poslanec Bohuslav Chalupa

Je zcela bez diskuse, že použití zakázaných chemických zbraní proti civilnímu obyvatelstvu je jednoznačně odsouzeníhodným zločinem, ale nemohu se ubránit myšlence, že stejným zločinem je třeba zabití 800 tisíc lidí nikoliv chemickými zbraněmi ale obyčejnými mačetami, stejným zločinem je zabíjení lidí v Jemenu, Kongu, Sahelu, Nigeru, Sudánu, Barmě - kde jsou naše "mírotvorné" rakety, co dělá OSN a Rada bezpečnosti?

Nemohu jinak - z hlediska mezinárodního společenství a pokud možno mírového soužití mezi národy vnímám autonomní rozhodnutí některých zemí „Západu“ zaútočit na jinou suverénní zemi jako pohrdání OSN – respektive potvrzení toho, že OSN je v podstatě zcela zbytečná organizace, bez jakékoliv autority, suverenity a schopnosti nezávislého a respektovaného jednání minimálně členy OSN. Proč jsme tedy vlastně jejími členy? 

Sám jsem zvědav, jak budu nyní moderovat diskuzi se svými studenty v problematice „mezinárodních organizací“. Co se týče Velké Británie - bude velmi zajímavé sledovat, jak se madam Mayová porovná se svým parlamentem, který byl "demokraticky" ignorován. Bude to zajímavé i s ohledem na skutečnost, že V. Británie i USA už jisté problémy s násilnou prvosignálovou reakcí na neprůkazné informace o BOL v Iráku už s ostudou absolvovaly. Kdyby šlo jen o ostudu – to by se přežít dalo, ale vše co následovalo a dodnes eskaluje, to už se jen tak přejít nedá. 

Pokud jde o samotný útok a vojenskou problematiku - divadlo pro mezinárodní media, soupeř byl včas informován, Rusové se ani nenamáhali s nějakou aktivitou, čtyřstovky zůstaly v klidu a myslím chytře neodhalily své reálné schopnosti... Jediný výsledek = demonstrace určitých sofistikovaných schopností bez jakéhokoli poznatku o jejich reálné účinnosti v porovnání s možnostmi nepřítele, trestu nebylo a ani nemohlo být dosaženo, neb vina nebyla doposud prokázána.

Došlo k dalšímu poškození, nebo chcete-li znevážení, zesměšnění právního globálního systému a došlo k další eskalaci napětí. V duchu se tedy ptám - proč vlastně? Takto získává Západ autoritu a respekt?! Jen pro úplnost – zkusme si představit nádrž s objemem řekněme dva hektolitry sarinu/ smrtící dávka LD50. < 0,1 mg/kg/, včas odvezenou a zakopanou kdesi v nedozírných písečných dunách – opravdu jsme se zbavili hrozby a eliminovali chemické zbraně, ať je má kdo je má?

Ing. Bohuslav Chalupa

  • BPP
  • velmi nespokojený občan
  • kontrolní výbor

Zásadně odmítám, aby můj postoj byl hodnocen z pohledu zapšklých ideologií, emocí, neodbornosti a politikaření. Pokud chci důkazy o provinění a následné posvěcení OSN pro jakoukoliv násilnou akci proti suverénní zemi, pak jsem protizápadní?! 

Pokud už tu je jedna podivná zkušenost s obviněním ohledně vlastnictví chemických bojových látek, jejímž aktuálním výsledkem je současná bezpečnostní situace, „arabský podzim“, vznik a již téměř globální infiltrace IS, světový terorismus a v podstatě studená válka a já chci mít jistotu, že se uznaný nekompetentní postoj a aktivity Západu nebudou opakovat, tak jsem proruský?!?! 

Pokud jako bývalý vojenský chemik jen velmi těžko vstřebávám informaci, že útok NOVIČOKEM lze přežít - pokud to tedy nebyl nějaký typ NOVIČOKU v homeopatické koncentraci - pak straním Putinovi?!?! Nejsem demokrat!?  pro takové závěry to chce opravdu speciální inteligenci a duševní výbavu.........

Pokud si totiž budeme neustále lhát do vlastní kapsy, pak právě to je cesta, která vede bez oklik přímo do pekel. Politikařeni, falešná solidarita, politická korektnost, lhaní, zatajováni faktů a všechno to ostatní nahromaděné svinstvo v mezinárodní politice, které je výsledkem boje o voliče, o moc, o sféry vlivu, respektive o kontrolu nad surovinovými a energetickými zdroji, respektive o astronomické zisky nadnárodních korporací (jejichž vlastníky či akcionáři jsou VIP Číňani, Rusové, Američani, Němci, Britové dohromady, zcela bez rozdílu a bez zábran) – to v konečném důsledku nemůže vést k ničemu jinému než k Velkému Průšvihu...

(převzato z Profilu)

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministryně Černochová: Chci, aby byla zachována kontinuita, která je v současné situaci nezbytná

21:03 Ministryně Černochová: Chci, aby byla zachována kontinuita, která je v současné situaci nezbytná

Vláda na návrh ministryně obrany Jany Černochové odsouhlasila jmenování brigádního generála Petra Ba…