Chalupa (ANO): Jaký signál byl vlastně vyslán z Rakouska?

27.05.2016 21:46

...vlastně ne příliš optimistický...

Chalupa (ANO): Jaký signál byl vlastně vyslán z Rakouska?
Foto: anobudelip.cz
Popisek: Bohuslav Chalupa, poslanec ANO

Podle mého názoru není nadšení z průběhu voleb v Rakousku, ve výsledku naštěstí (a zatím) pozitivním, na místě. Chápu to jako další významné varování a jasný signál o tom, že - slovy klasika - „něco shnilého je ve státě Dánském“. Jde o jasné potvrzení faktu, že se Evropská veřejnost ostře názorově rozděluje a neřešení zásadních bezpečnostních a dalších problémů jak v EU, tak i v národních státech, čím dále více vytváří příznivé podmínky pro politickou emancipaci proti-unijních politických subjektů a nahrává i více či méně extrémistickým politickým programům. Výsledek voleb v Rakousku chápu jako poslední zvonění, jako výzvu k tomu, abychom ještě včas zabránili dalším škodám, pokud nám jde o zachování smysluplného, funkčního a přátelského společenství Evropských národů, Evropské Unie.

Evropská veřejnost se silně „inicializovala“. Podle názoru některých významných politiků EU (madam Merkelová, pan Juncker, madam Mogherini a dalších), kterým se masivně projevovaný nesouhlas občanů EU s řadou jejich rozhodnutí, regulací a zejména pak nesouhlas s řešením migračním krize silně nelíbí, je tento stav vyvolaný především informačním a mediálním působením států nepřátelských vůči EU. To je do jisté míry samozřejmě pravda, ale shodit takto nesoudně a alibisticky celou odpovědnost na něco, nebo někoho jiného, je opět jen potvrzením nekompetentnosti, neodpovědnosti a nebezpečnosti těch, kteří v současné době rozhodují o budoucnosti EU. Lidé, a je jedno zda ve Španělsku, Německu, Rakousku nebo Slovensku, nejsou hloupí a k tomu, aby si uvědomili jak EU, respektive konkrétní osoby a orgány EU „(ne)fungují“, opravdu nepotřebují být zpracováváni Ruskými, džihádistickými nebo jinými specialisty na hybridní válku.

Co z toho plyne?

To, že budeme co nejvíce soběstační, pokud jde o bezpečnost a obranu naší země – to z mého pohledu zahrnuje nejen posílení AČR a IZS, ale i obnovu Branného spolku, znovu zavedení uceleného předmětu Branné přípravy do škol, zvýšení obecné fyzické zdatnosti mladé generace, intenzivní podpora rozvoje Aktivní zálohy, investice do výstavby Integrovaného výcvikového centra a do celkového zvýšení znalostí a efektivity výcviku bezpečnostních a ozbrojených sil, atd.

To, že budeme souběžně vyvíjet maximální politický tlak na provedení výměny osob v nevolených orgánech Evropského parlamentu - tedy zejména v Evropské komisi a Evropské radě, tedy těch osob, úředníků a politiků, kteří ze velmi slušnou odměnu z daní evropských daňových poplatníků dlouhodobě odpovídali a bohužel stále odpovídají za obranu a bezpečnost  Shengenského prostoru, těch, kteří realizovali „multi-kulti“ politiku, jejímž výsledkem jsou "No GO" zóny, těch, kteří stále dokola prosazují nesmyslné kvóty….. 

A také to, že budeme usilovně, především z odborných pozic, diskutovat o kompetencích a využití schopností NATO v zájmu Evropské bezpečnosti a obrany, souběžně s úvahou směřujícící k eventuální výstavbě Evropských bezpečnostních sil.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministryně Langšádlová: Rada vlády vybrala laureáty Ceny vlády nadanému studentovi

22:01 Ministryně Langšádlová: Rada vlády vybrala laureáty Ceny vlády nadanému studentovi

Ve Strakově akademii se konalo v pořadí již 400. zasedání Rady pro výzkum, vývoj a inovace (RVVI, Ra…