Crha (ODS): Memorandum o spolupráci podepsáno

09.10.2022 6:34

Komentář na facebookovém profilu o povolebním vyjednávání v Blansku.

Crha (ODS): Memorandum o spolupráci podepsáno
Foto: archiv
Popisek: Lídr jihomoravské ODS Jiří Crha

Díky vaší podpoře jsme získali vyšší počet městských zastupitelů. Růst voličských hlasů vnímáme jako ocenění práce radnice, ale i jako závazek, abychom dále plnili náš předvolební program. 

Anketa

Pro koho byste raději hlasovali ve 2. kole prezidentské volby?

hlasovalo: 22216 lidí

Letošní jednání nebyla lehká, neboť došlo k významnému poklesu hlasů pro ostatní koaliční strany. Rozhodli jsme se však na základě dřívější dohody pokračovat v jednáních společně s KDU-ČSL. Bohužel jsme se neshodli na personálních otázkách a ze strany Lidovců bylo odmítnuto jedno místo v radě, které jsme nabídli přepustit jako Občanští demokraté. Jejich rozhodnutí nás mrzí.

Výsledný půdorys blanenské koalice odpovídá rozložení sil v zastupitelstvu, kdy téměř polovina voličů si přála ve vedení radnice první dvě volební strany.

Dnes jsme podepsali memorandum o spolupráci mezi subjekty ODS, Volba pro Blansko(VPB), ČSSD a hnutí ANO. Partneři respektovali, že ve vedení radnice zůstanu v pozici starosty, a to zřejmě i s ohledem na nejvyšší počet obdržených hlasů napříč kandidáty všech volebních stran. Děkuji jim za projevenou důvěru a věřím, že naše jednání povedou k rozvoji Blanska.

Zásadní pro nás byla programová shoda. Dohodli jsme se na hlavních prioritách, které naplňují také předvolební program ODS. Rozhodně tak půjde o směr, který naváže na dosavadní úspěšně zrealizované projekty.

Co se týká rozložení sil v radě, tak ODS získává funkci starosty a dvou radních, hnutí ANO pozici první místostarostky a dva radní, zástupce VPB bude vykonávat funkci druhého místostarosty, ČSSD pak připadne předseda finančního výboru.

Celkově budeme v zastupitelstvu města mít většinu 14 hlasů, nicméně věřím, že rozhodnutí, která povedou ke zlepšování Blanska podpoří i zástupci jiných stran. Jsme na komunální úrovni a všichni máme jeden cíl, aby se Blansko nadále rozvíjelo ke spokojenosti občanů.

Ještě jednou děkuji všem voličům za projevenou důvěru, partnerům za seriózní jednání a těším se na budoucí spolupráci!

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Semelová (KSČM): Útok na povinnou školní docházku

6:03 Semelová (KSČM): Útok na povinnou školní docházku

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k návrhu Josefa Středuly na zkrácení povinné školní d…