Crha (ODS): Memorandum o spolupráci podepsáno

09.10.2022 6:34

Komentář na facebookovém profilu o povolebním vyjednávání v Blansku.

Crha (ODS): Memorandum o spolupráci podepsáno
Foto: archiv
Popisek: Lídr jihomoravské ODS Jiří Crha

Díky vaší podpoře jsme získali vyšší počet městských zastupitelů. Růst voličských hlasů vnímáme jako ocenění práce radnice, ale i jako závazek, abychom dále plnili náš předvolební program. 

Anketa

Pro koho byste raději hlasovali ve 2. kole prezidentské volby?

hlasovalo: 22216 lidí

Letošní jednání nebyla lehká, neboť došlo k významnému poklesu hlasů pro ostatní koaliční strany. Rozhodli jsme se však na základě dřívější dohody pokračovat v jednáních společně s KDU-ČSL. Bohužel jsme se neshodli na personálních otázkách a ze strany Lidovců bylo odmítnuto jedno místo v radě, které jsme nabídli přepustit jako Občanští demokraté. Jejich rozhodnutí nás mrzí.

Výsledný půdorys blanenské koalice odpovídá rozložení sil v zastupitelstvu, kdy téměř polovina voličů si přála ve vedení radnice první dvě volební strany.

Dnes jsme podepsali memorandum o spolupráci mezi subjekty ODS, Volba pro Blansko(VPB), ČSSD a hnutí ANO. Partneři respektovali, že ve vedení radnice zůstanu v pozici starosty, a to zřejmě i s ohledem na nejvyšší počet obdržených hlasů napříč kandidáty všech volebních stran. Děkuji jim za projevenou důvěru a věřím, že naše jednání povedou k rozvoji Blanska.

Zásadní pro nás byla programová shoda. Dohodli jsme se na hlavních prioritách, které naplňují také předvolební program ODS. Rozhodně tak půjde o směr, který naváže na dosavadní úspěšně zrealizované projekty.

Co se týká rozložení sil v radě, tak ODS získává funkci starosty a dvou radních, hnutí ANO pozici první místostarostky a dva radní, zástupce VPB bude vykonávat funkci druhého místostarosty, ČSSD pak připadne předseda finančního výboru.

Celkově budeme v zastupitelstvu města mít většinu 14 hlasů, nicméně věřím, že rozhodnutí, která povedou ke zlepšování Blanska podpoří i zástupci jiných stran. Jsme na komunální úrovni a všichni máme jeden cíl, aby se Blansko nadále rozvíjelo ke spokojenosti občanů.

Ještě jednou děkuji všem voličům za projevenou důvěru, partnerům za seriózní jednání a těším se na budoucí spolupráci!

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat

inflace

jeden z posledních vašich slibů byl, že inflace klesne. A zase jste se hodně mýlil, inflace v České republice stoupá!! jak je to možné?? Stát vám platí 14 poradců, mezi nimi Křečka, to ani on nevěděl že inflace a ceny budou neustále stoupat?? Tak k čemu tam vlastně všichni jste ???

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Michálek (Piráti): Dětský ombudsman pomůže v ochraně práv dětí

12:06 Michálek (Piráti): Dětský ombudsman pomůže v ochraně práv dětí

Česká republika se významně přiblížila k ustavení funkce dětského ombudsmana. Poslanecká sněmovna po…