Cvalín (KSČM): V České republice probíhá boj na vysoké úrovni

12.05.2017 7:33

Demonstrace, které se odehrály v různých městech proti Babišovi a prezidentovi Zemanovi mají jediný cíl.

Cvalín (KSČM): V České republice probíhá boj na vysoké úrovni
Foto: Archiv KSČM
Popisek: Petr Cvalín

Vše začalo tím, když Miloš Zeman vyhrál prezidentské volby. Od té doby se začaly de facto spřádat plány, jak prezidenta Zemana sesadit z prezidentského postu. Vzpomeňme si na to, kdo všechno od historicky první přímé volby prezidenta začal útočit na prezidenta Zemana. Byli to zejména pravicoví politici a samozřejmě i politici ze sociální demokracie, kteří poslouchají příkazy těch, v jejichž zájmu není to, aby nadále byl pan Zeman prezidentem. Ovšem nutno podotknout, že zejména různé finanční zájmové skupiny se pokouší (zatím úspěšně) ovlivňovat tuzemské politické dění. Zde můžeme například zmínit Bakalu, který je spojen s premiérem Sobotkou.

Dnes není hlavním terčem ministr financí Babiš, i když se to tak může zdát. Přes Babiše se cíleně útočí na prezidenta Zemana. Miloš Zeman je trnem v oku různým zájmovým finančním skupinám. Samozřejmě, že nelze popírat to, že Babiš momentálně tvoří s prezidentem Zemanem silnou dvojku.

To, co v minulých dnech předvedl premiér Sobotka, má jediný cíl. Snažit se dehonestovat prezidenta Zemana a v konečné fázi ho sesadit z prezidentského postu. Bohuslav Sobotka ohledně podání - nepodání demise, měl vše promyšleno. Konkrétněji řečeno vše měli dobře promyšlené ti, kteří se snaží v určitých fázích ovládat premiéra.Demonstrace proti Zemanovi a Babišovi byly jen "suchou" přípravou na to, co se v budoucnu může odehrát. V budoucnu se v Česku klidně můžeme dočkat  Majdanu. Mimochodem, určitě jste zaregistrovali, že na zmíněných demonstracích, které pořádala Šárka Fialová, nevystupovaly žádné "významné" postavy. A už vůbec tyto demonstrace neměly hojnou účast. Například na Václaváku nebylo 20 000 lidí, jak nám tvrdila různá média, ale jen kolem 3000 lidí. Tuto informaci mám od známého, který se byl podívat na zmíněné demonstraci.

To, co se odehrálo pod názvem Proč? Proto! bylo zkouškou toho, jak fungují různé mechanismy. Například za jak dlouho se zmobilizují lidé, či jak budou o těchto akcích referovat média, či jaké zájmové skupiny vysloví své sympatie těmto akcím. Vše má svůj plán a nemá to žádnou spojitost se spontánní akcí. To, co se stalo na Majdanu na Ukrajině, se může stát i u nás. Vše k tomu spěje. Jen se čeká na vhodnou dobu.
Volil jsem Miloše Zemana, nesouhlasím se všemi kroky prezidenta, ale přijímám to, jaká rozhodnutí podniká prezident. Nemám důvod se k prezidentovi obrátit zády jen proto, že na něho cíleně útočí média a vyrábějí lži, či že prezident udělá politický krok, se kterým nesouhlasím.Nastal čas na to, aby i voliči a zastánci prezidenta Zemana se také konečně ozvali. V České republice probíhá boj na vysoké úrovni. A  nelze stát opodál a vše jen sledovat.

Mimochodem, prezident Zeman se sejde s čínským a s ruským prezidentem. A taktéž i s americkým prezidentem. Toto je ta nejvyšší liga. Nejvyšší liga, kterou hraje prezident České republiky.

Petr Cvalín

  • BPP
  • https://www.facebook.com/petr.cvalin.58/
  • mimo zastupitelskou funkci

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mašek (ANO): Situace kolem svobody slova je obzvlášť komplikovaná

14:04 Mašek (ANO): Situace kolem svobody slova je obzvlášť komplikovaná

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k svobodě slova v Evropské unii