Decroix (ODS): Nedůstojné oslavy se nechci účastnit, pane prezidente

27.10.2022 17:02 | Ze sítí

Komentář na facebookovém profilu, jímž poslankyně veřejně deklarovala, že se nezúčastní oslav 28. října na Pražském hradě.

Decroix (ODS): Nedůstojné oslavy se nechci účastnit, pane prezidente
Foto: Archiv Evy Decroix
Popisek: Eva Decroix

Vážený pane prezidente,

děkuji za Vaše pozvání. Bylo by mi velkou ctí strávit tento sváteční den pro naši republiku na Pražském hradě a vyjádřit tak úctu a respekt k hodnotám demokracie a humanity, na kterých naše republika byla založena. Jako nedílnou součást těchto hodnot ovšem vnímám respekt k názoru druhých. Nepozvání těch, jejichž názor se Vám zprotivil, vnímám jako neúctu k těmto hodnotám a překážku pro důstojnou oslavu. Nedůstojné oslavy se nechci účastnit. Bylo by mi z ní i ze sebe smutno.

Dovolte mi vzpomenout jeden citát pana prezidenta Masaryka:  “Veškerá politika, zahraniční i vnitřní, je mně prováděním a upevňováním humanity; podřizuji politiku přikázáním ethickým. Vím, že to stanovisko se někdy politikům, kteří se pokládají za velmi praktické a chytré, nelíbí ( …)  Nakonec tzv. idealisté, lidé slušní a čestní vždycky mívají pravdu a udělají pro stát, národ a lidstvo více než politikové, jak se jim říká, reální a chytří. Chytráci jsou konec konců hloupí.”

Naší republice přeji mnoho štěstí a politiků, kteří hledají humanitu!

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

Kdo může za migrační pakt?

Tvrdíte, že když vás budeme volit, tak nás zbavíte migrantů. Jak? Jak chcete problém řešit, navíc když teď EP schválil migrační pakt? Taky tvrdíte, že jeho schválení byla zrada od této vlády, tak co pak změníte evropské volby? A jak to tedy je? Může za schválení paktu vláda nebo politici v Bruselu?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministr Válek: Podpora paliativní péče je jednou z našich velkých priorit

4:32 Ministr Válek: Podpora paliativní péče je jednou z našich velkých priorit

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k podpoře paliativní péče.