Doležal (SPD): Česká fotbalová reprezentace na kolenou

16.10.2020 4:31

Včerejší vystoupení české fotbalové reprezentace ve Skotsku lze zhodnotit stručně, obrovské zklamání.

Doležal (SPD): Česká fotbalová reprezentace na kolenou
Foto: archiv
Popisek: Ekonom a politolog ing. Tomáš Doležal je koordinátorem hnutí Svoboda a přímá demokracie v okrese Praha-východ.

A tentokrát nejde ani tak o zklamání z výkonů našich fotbalistů na hřišti, byť i ty mají v poslední době značně klesající tendenci. Jakkoli částečně omluvitelnou mimořádností současné zdravotní, epidemiologické i  společenské situace.

Ale sborové klečení hráčů před zápasem, na počest hnutí Black Lives Matter, bylo naprostou hanebností a  ničím neodůvodnitelným projevem podpory zhoubné pozitivní diskriminace a zahraničního násilnického rasismu.

Sympatie s aktivitami tohoto typu nemá v české reprezentaci absolutně co dělat, je to plivnuti do tváře svobodě, demokracii i národní hrdosti. Plivnutí do tváře všem, kdo kdy bojovali „se lvem na hrudi“ za svou vlast, za Českou (či dříve Československou) republiky. Nikdo z nich se - až do včerejšího dne – „jménem republiky“ nikdy takto demonstrativně nepoklonil myšlenkám a činům, které jsou v tak flagrantním rozporu  s hodnotami, na který je náš stát založen.

Ale hlavně - česká sportovní reprezentace jako celek se nikdy a za žádnou cenu nesmí politicky a názorové jednostranně vymezovat, to ať si dělají hráči v soukromí, sami za sebe, mají-li tu potřebu.

Ovšem v národním dresu reprezentují všechny občany našeho státu, včetně těch s opačnými názory. Těch, kteří by – obrazně řečeno – nikdy takto nepoklekli.

Všichni tito občané totiž ze svých daní přispívají do státního rozpočtu, který každoročně masivními částkami podporuje profesionální sport, včetně fotbalové reprezentace.

A těm všem se čeští fotbaloví reprezentanti svým gestem včera večer pohrdavě, drze a bezdůvodně vysmáli.

Převzato z profilu.

Článek byl převzat z Profilu Ing. Mgr. Tomáš Doležal, Dis.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Senátor Hraba: Pohlaví existují jen dvě. Nic jiného není pravda

22:12 Senátor Hraba: Pohlaví existují jen dvě. Nic jiného není pravda

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k výuce o genderu ve školách.