Dolínek (ČSSD): Praha potřebuje po skandálech pravicových vlád nový impuls

13.06.2014 11:00

Pražská ČSSD schválila kandidátku a program pro hlavní město.

Dolínek (ČSSD): Praha potřebuje po skandálech pravicových vlád nový impuls
Foto: CSSD.cz
Popisek: Logo ČSSD

Anketa

Pro komunální volby v Praze se formují nová hnutí. O jakém jste doposud slyšeli?

7%
hlasovalo: 2309 lidí
Krajská konference pražských sociálních demokratů dnes schválila kandidátku pro říjnové volby do Zastupitelstva hlavního města Prahy v čele s dlouholetým ředitelem motolské fakultní nemocnice Miloslavem Ludvíkem. Pro nadcházející komunální volby připravili sociální demokraté obsáhlý programový dokument, který garantuje občanům širší zapojení do rozhodovacích procesů na pražském magistrátu a efektivní řešení dlouhodobých problémů hlavního města. Krajská konference rovněž nominovala Lenku Tesku-Arnoštovou do funkce místopředsedkyně ČSSD.

Sociální demokracie na krajské konferenci v hotelu Olšanka na pražském Žižkově schvalovala kromě kandidátní listiny i program, se kterým v nadcházející kampani předstoupí před obyvatele hlavního města. „V příštím volebním období pražského zastupitelstva se chceme především zaměřit na skutečné problémy, které trápí naše občany, a na větší zapojení veřejnosti do dění na magistrátu,“ uvedl kandidát na primátora Miloslav Ludvík. Konkrétně zmínil jízdné v městské hromadné dopravě, které by mělo pro seniory a děti i nadále zůstat bezplatné a pro ostatní obyvatele hlavního města finančně dostupné.

Sociální demokraté nabízejí voličům zkušené politiky s jasnou vizí pro naše město v čele s oblíbeným ředitelem motolské fakultní nemocnice. „Během mého působení v čele největší české nemocnice jsem se setkal s celou řadou výzev, které jsem dokázal úspěšně vyřešit. S řízením města, kterým motolská nemocnice v podstatě je, mám proto dostatek zkušeností, které chci nyní využít k prospěchu hlavního města,“ vysvětluje Ludvík důvody, pro které přijmul nominaci pražské organizace.

Zkušené politiky nalezneme i na dalších místech sociálnědemokratické kandidátky. Z druhého místa kandiduje do pražského zastupitelstva bývalý radní pro sociální oblast a stávající předseda magistrátního kontrolního výboru Petr Dolínek. „Hlavní město po všech skandálech a pochybeních pravicových vlád nutně potřebuje nový impuls. Během našeho působení v čele magistrátu jsme ukázali, že se dokážeme vyhnout kauzám a vést město k prosperitě,“ říká Dolínek.

První trojici kandidátů pak uzavírá stávající zastupitelka třetí městské části Irena Ropková, která zde působí v čele finančního výboru. Nabyté zkušenosti z oblasti přípravy a realizace obecního rozpočtu chce využít i na celoměstské úrovni.  „Chceme obyvatele hlavního města zapojit do rozhodovacích procesů, a to prostřednictvím institutu participativního rozpočtu,“ zmiňuje Ropková jeden z programových bodů.

Sociální demokracie obhajuje v pražském zastupitelstvu čtrnáct mandátů a schválený program a kandidátní listina tak navazují na úspěšnou činnost pražské organizace v uplynulých letech. „Jsem přesvědčen, že Pražany oslovíme jak naším programem, tak kompetentností našich kandidátů. Proto věřím, že říjnových volbách sociální demokracie získá důvěru a bude mít sílu naší vizi a program realizovat v nejširší možné míře,“ zdůraznil Miloslav Ludvík.

Konference také odsouhlasila nominaci Lenky Tesky-Arnoštové do funkce místopředsedkyně ČSSD, a to s ohledem na blížící se stranický sjezd. V současné době tato vystudovaná právnička působí jako zastupitelka hlavního města Prahy a náměstkyně ministra zdravotnictví.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: cssd.cz

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Davis (Zelení): Evidentně potřebujeme novou generaci političek a politiků

23:08 Davis (Zelení): Evidentně potřebujeme novou generaci političek a politiků

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k stavu životního prostředí v České republice