Dolínek (ČSSD): TOP 09 chce zaplevelit veřejný prostor v Praze další stovkou reklamních ploch

08.06.2014 8:20

Celkem 108 nových reklamních ploch umístí v Praze před podzimními komunálními volbami dvě reklamní společnosti, kterým radní hlavního města Prahy za TOP 09 chtějí schválit smlouvu na osazení protihlukových a opěrných zdí ve správě TSK.

Dolínek (ČSSD): TOP 09 chce zaplevelit veřejný prostor v Praze další stovkou reklamních ploch
Foto: CSSD.cz
Popisek: Logo ČSSD

Anketa

Pro komunální volby v Praze se formují nová hnutí. O jakém jste doposud slyšeli?

7%
hlasovalo: 2309 lidí
Výběrové řízení podle pražské ČSSD provázejí pochybnosti a radní za TOP 09 navíc postupují proti přání většiny obyvatel města reklamy naopak omezit.

„Radní za TOP 09 si připravili půdu pro to, aby se na podzim ocitli na plakátech u vjezdu do tunelů, protihlukových stěn a podobně. Jedná se o zaplevelení veřejného prostoru a o další příklad totálně netransparentního nakládání s městským majetkem, Považuji za naprosto nepřijatelné, aby informace o tomto výběrovém řízení visely někde ve sklepě v sídle TSK a veřejnost neměla možnost se k němu vyjádřit,“ řekl zastupitel za ČSSD Petr Dolínek.

Podle jeho slov sice primátor Tomáš Hudeček neustále propaguje zušlechtění veřejného prostoru, ale jeho strana se chová přesně naopak. „Radní za TOP 09 chtějí prostě upřednostnit zájmy reklamních společností, které jim pak na podzim pomůžou s propagací v rámci volební kampaně, před zlepšováním vzhledu našeho města,“ uvedl Petr Dolínek.

Podle pražských zastupitelů za ČSSD jsou navíc vysoutěžené ceny nízké a efekt pro městskou pokladnu bude minimální. Naopak dopad na životní prostředí a kvalitu veřejného prostoru ve městě bude devastující. „Vyzýváme radní TOP 09, aby smlouvu neschvalovali a neupřednostňovali reklamní byznys před zájmy občanů,“ uzavřel Petr Dolínek.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: cssd.cz

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Maříková (SPD): V4  je mimořádně důležitý nástroj, který nám dává velkou sílu

23:07 Maříková (SPD): V4 je mimořádně důležitý nástroj, který nám dává velkou sílu

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 18. dubna 2024 k Visegradské čtyřce.