Domažlice: U hráze Černého rybníka by měla být nová svodidla

05.12.2020 20:06

Ředitelství silnic a dálnic má v úmyslu umístit nová ocelová svodidla na kraj silnice první třídy v místech hráze Černého rybníka u Babylonu.

Domažlice: U hráze Černého rybníka by měla být nová svodidla
Foto: domazlice.info
Popisek: Domažlice

Ten je v majetku města Domažlice, na které se obrátila projekční kancelář, která zpracovává projektovou dokumentaci k této stavbě.

,,Ve zmíněném místě se stala řada nehod, dokonce i smrtelné. Z tohoto důvodu tam byla doplněna lanová svodidla, která však plně neodpovídají potřebám bezpečnosti silničního provozu. Město je vlastníkem sousedního pozemku přilehlého ke komunikaci, na kterém je hráz. ŘSD by pro umístění ocelových svodidel potřebovalo vykácet šest stromů, z toho pět na pozemcích města a dále násypem kamene rozšířit komunikaci, čímž by se rybník nepatrně zmenšil,“ shrnuje místostarosta Stanislav Antoš.

Odbor správy majetku i Domažlické městské lesy se k žádosti ŘSD vyjádřily.

,,Stanovily řadu podmínek, které musí investor splnit, aby mohl stavbu realizovat. Po jejich splnění získá souhlas města,“ uvedl místostarosta.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Majerová (Trikolora): Slovenská vláda ruší veřejnoprávní média

18:09 Majerová (Trikolora): Slovenská vláda ruší veřejnoprávní média

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k návrhu zákona na zrušení veřejnoprávních médií na S…