Drápalová (SZ): Rozhodnutí o ASEK je nesystémové

20.05.2015 5:28

Rozhodnutí vlády o aktualizaci Státní energetické koncepce odděleně od rozhodnutí o územních limitech těžby hnědého uhlí je naprosto nesystémové a otevřeně nahrává uhelné lobby, která chce těžit i za cenu zbourání 180 domovů v Horním Jiřetíně.

Drápalová (SZ): Rozhodnutí o ASEK je nesystémové
Foto: Archiv JD
Popisek: Jana Drápalová, předsedkyně Strany zelených

„Rozhodnutí vlády o aktualizaci Státní energetické koncepce odděleně od rozhodnutí o územních limitech těžby hnědého uhlí je naprosto nesystémové a otevřeně nahrává uhelné lobby, která chce těžit i za cenu zbourání 180 domovů v Horním Jiřetíně. Samotná koncepce příliš akcentuje jeadernou energetiku, čímž vláda bere všechny občany jako rukojmí – již dnes je jasné, že se jaderná energie ekonomicky nemůže vyplatit a zatíží daňové poplatníky na desítky let dopředu. Podpora jádra z veřejného rozpočtu bude muset být několikanásobně vyšší, než jaká by byla třeba při důrazu na obnovitelné zdroje,“ uvádí Jana Drápalová, předsedkyně Strany zelených.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministr Baxa: Novela zákona zřizuje nový registr umělců

6:23 Ministr Baxa: Novela zákona zřizuje nový registr umělců

Vláda projednala legislativní ukotvení statusu umělce. Hlavním cílem předloženého návrhu je předevší…