Drápalová (SZ): Rozhodnutí o ASEK je nesystémové

20.05.2015 5:28

Rozhodnutí vlády o aktualizaci Státní energetické koncepce odděleně od rozhodnutí o územních limitech těžby hnědého uhlí je naprosto nesystémové a otevřeně nahrává uhelné lobby, která chce těžit i za cenu zbourání 180 domovů v Horním Jiřetíně.

Drápalová (SZ): Rozhodnutí o ASEK je nesystémové
Foto: Archiv JD
Popisek: Jana Drápalová, předsedkyně Strany zelených

„Rozhodnutí vlády o aktualizaci Státní energetické koncepce odděleně od rozhodnutí o územních limitech těžby hnědého uhlí je naprosto nesystémové a otevřeně nahrává uhelné lobby, která chce těžit i za cenu zbourání 180 domovů v Horním Jiřetíně. Samotná koncepce příliš akcentuje jeadernou energetiku, čímž vláda bere všechny občany jako rukojmí – již dnes je jasné, že se jaderná energie ekonomicky nemůže vyplatit a zatíží daňové poplatníky na desítky let dopředu. Podpora jádra z veřejného rozpočtu bude muset být několikanásobně vyšší, než jaká by byla třeba při důrazu na obnovitelné zdroje,“ uvádí Jana Drápalová, předsedkyně Strany zelených.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Vojtěch Munzar byl položen dotaz

Zisk

Tvrdíte, že na zisku není nic špatného. Neprotiřečíte si? Protože byla to vaše vláda, která zavedla daň z mimořádných zisků. Naopak jsem si nevšiml, že byste nějak zásadně odstranili všudypřítomnou byrokracii, což jste před volbami slibovali. A další dotaz. Existuje podle vás nějaká hranice, kdy je ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vích (SPD): Oslavy konce 2. světové války nejsou jenom Slavnosti svobody v Plzni

8:06 Vích (SPD): Oslavy konce 2. světové války nejsou jenom Slavnosti svobody v Plzni

V těchto květnových dnech si opět připomínáme konec 2. světové války v Evropě a definitivní porážku …