Dryml (SPOZ): Zdravotnictví potřebuje rychle svého ministra

08.07.2013 16:21

Senátor MUDr. Vladimír Dryml, který je zároveň ředitelem vyhlášené nemocnice ve Vrchlabí, vítá konečné složení nové vlády, a zároveň dodává: „Bývalá koalice by měla uvolnit prostor nové vládě alespoň na několik měsíců. Nejde tady o politické hry, ale o reálnou práci, kterou musí ministerstva začít vykonávat. A ve zdravotnictví obzvlášť“, říká senátor.

Dryml (SPOZ): Zdravotnictví potřebuje rychle svého ministra
Foto: Hans Štembera
Popisek: Senátor Vladimír dryml

„V posledních letech bývalá vláda zdravotnictví velmi ublížila. Je opravdu akutní začít řešit úhradovou vyhlášku, dopady zrušení nadstandardní péče, slučování nemocničních lůžek a podobně. Zároveň je stále přehlížený problém českého lázeňství, kdysi tolik vyhlášeného, ovšem v posledních letech kvůli upadajícímu zájmu a nevšímavosti ministerstva, už téměř na cestě k zániku“, vysvětluje Vladimír Dryml.

„Velmi se těším na nástup vlády Jiřího Rusnoka, pozitivní je už jenom fakt, že si ho vybral Miloš Zeman osobně. Náš současný prezident má důvěru veřejnosti a i tento fakt, se určitě odrazí ve výkonu práce nové vlády. Bylo by mi skutečně líto, kdyby z uražené ješitnosti bývalí ministři dělali problémy. Poslanecká sněmovna má na stole důležité zákony a vyhlášky, které musí projednat, tady jde o dopady na celou veřejnost. Například bývalý ministr financí Miroslav Kalousek dává již teď jasně najevo, že se má úřednická vláda na co těšit. Ale umíte si představit, jak by se zřejmě nyní politika vyvíjela, kdyby předseda jeho strany TOP 09 Karel Schwarzenberg vyhrál v lednu prezidentské volby? Možná by celá kauza Petra Nečase ani nebyla zveřejněna, a tři podplacení poslanci by dále seděli v klidu v dozorčích radách“, myslí si senátor.

„Tímto bych chtěl popřát hodně štěstí Martinu Holcátovi v jeho nové funkci ministra zdravotnictví. Doufám, že po několika letech konečně budeme mít alespoň na krátký čas ministra, který uhájí zájmy pacientů nad obchodními zájmy zdravotnického holdingu“, říká Vladimír Dryml.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Vladimír Dryml

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mašek (ANO): Rakušanova kolaborace na migračním paktu

8:14 Mašek (ANO): Rakušanova kolaborace na migračním paktu

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k ministru Rakušanovi.