Dvouletý (Soukromníci): Jsme připraveni napravit chyby a uzdravit Zlínský kraj

29.06.2020 17:33

Koalice TRIKOLORA – SOUKROMNÍCI – NEZÁVISLÍ odstartovala v pondělí 29. června 2020 svoji kampaň před podzimními krajskými volbami ve Zlínském kraji.

Dvouletý (Soukromníci): Jsme připraveni napravit chyby a uzdravit Zlínský kraj
Foto: Michal Dvouletý
Popisek: Koalice TRIKOLORA – SOUKROMNÍCI – NEZÁVISLÍ pro Zlínský kraj

„Věřím, že z říjnových krajských voleb vzejde nové zastupitelstvo, které bude mít od voličů jasný mandát namířit kormidlo směřování našeho kraje správným směrem a vrátit věci do normálu. Vyzývám současné vedení Zlínského kraje, aby už neprovádělo žádná zásadní rozhodnutí, protože jsem přesvědčen o tom, že ztratilo důvěru veřejnosti“, uvedl primář Jaromír Bernátek, lídr kandidáty TRIKOLORA – SOUKROMNÍCI – NEZÁVISLÍ.

„Koalice TRIKOLORA – SOUKROMNÍCI – NEZÁVISLÍ nabízí voličům jasnou alternativu k současnému stylu vedení Zlínského kraje. Náš program je postaven na zodpovědnosti, odbornosti a otevřeném jednání vůči občanům. Naši kandidátku tvoří významné osobnosti, odborníci s bohatými zkušenostmi a lidé, kteří jsou připraveni pracovat tak, aby se nám všem ve Zlínském kraji skvěle žilo. V našem kraji potřebujeme řešit mnoho problémů, nikoliv jen jedno téma. Jsme připraveni napravit chybná krajská rozhodnutí a s použitím zdravého selského rozumu vrátit věci do normálního stavu,“ uvedl primář Jaromír Bernátek, který působí jako předseda okresního sdružení České lékařské komory. I z tohoto důvodu se chce soustředit především na oblast zdravotnictví.

„Máme zcela konkrétní představu, jak skutečně pomoci zdravotnictví v našem kraji. Vytvoříme novou koncepci rozvoje zdravotnictví, protože ta, kterou vytvořilo současné krajské vedení, představuje jeho devastaci. Místo virtuální reality kolem nové nemocnice ve Zlíně - Malenovicích okamžitě zahájíme modernizaci skutečné Krajské nemocnice Tomáše Bati v jejím současném areálu. Ihned začneme s realizací výstavby nového pavilonu interny a připravíme projekt modernizace celé této nemocnice. Bude to rychlejší, levnější a v „pokoronavirové“ době bezpečnější řešení, nežli stavba monobloku s mnoha riziky pro pacienty i zdravotníky. Zároveň tak zachráníme stávající okresní nemocnice a ponecháme jim autonomii. V neposlední řadě ukončíme agresivní a silovou komunikaci současného krajského vedení vůči nemocnicím a novým férovým přístupem vrátíme úctu lékařům, sestrám i pacientům,“ vysvětlil primář Bernátek hlavní priority v oblasti zdravotnictví s tím, že dnešní vedení Zlínského kraje svou (ne)činností promarnilo čtyři roky času.

„Voličům představíme jasný plán, jak uzdravit Zlínský kraj. Považujeme za důležité nasměřovat klíčové investice do oblasti zdravotnictví, dopravy, školství a bydlení. Jsme zodpovědní k budoucím generacím a chceme, aby Zlínský kraj byl skvělým domovem nejen pro nás, ale i pro naše děti. Zároveň zastavíme megalomanské projekty a zabráníme tak hrozícímu ekonomickému kolapsu,“ uvedl krajský zastupitel Michal Dvouletý, který bude hájit barvy koalice z druhého místa.

„Nabízíme lidem ve Zlínském kraji transparentní rozhodování. Odmítáme současný způsob jednání, vládu jednoho muže, manipulace, urážky a netoleranci k názorům jiných. Hejtmanství otevřeme veřejnosti tak, aby znovu sloužilo všem lidem, nikoliv individuálním mocenským zájmům. Zajistíme transparentnost každého jednání kraje včetně veřejné informovanosti o každé utracené koruně,“ dodal Michal Dvouletý s tím, že v tuto chvíli dokončují jednotliví garanti konkrétní programové priority, které koalice představí v průběhu letních prázdnin.

Velký důraz bude koalice věnovat jak podpoře ředitelů a učitelů škol včetně volnočasových aktivit dětí, tak i investicím v oblasti dopravy, spojených s revizí současného nehospodárného konceptu veřejné dopravy Zlínského kraje. „Chceme, aby autobusové a vlakové spoje jezdily tehdy, kdy je lidé skutečně potřebují, a takto ušetřené peníze investujeme do oprav a údržby krajských silnic,“ dodal Dvouletý, který zdůraznil, že zásadní změny bude potřeba provést rovněž v péči o seniory a handicapované osoby tak, aby byla posílena nabídka jak pobytových, tak terénních služeb v kraji.

Další důležitou oblastí bude oblast bezpečnosti, jejíž vysokou odbornost garantuje bezpečnostní a mediální expert Ivo Mitáček, který byl dlouhé roky výraznou tváří při prezentaci složek integrovaného záchranné systému ve Zlínském kraji. „Chci náš kraj lépe připravit na hrozby a nebezpečí, které mohou v budoucnu ohrozit nejen obyvatele regionu, ale také citlivé zdroje, strategické cíle a prvky kritické infrastruktury. Chci posílit zabezpečení všech základních složek integrovaného záchranného systému jako jednoho ze základních pilířů naší ochrany a pomoci. Chci posílit vybrané ostatní složky integrovaného záchranného systému pro případnou pomoc ke zvládání mimořádných nebo krizových situací. Mým cílem je také prevence, vzdělávání a připravenost občanů, kde základním stavebním kamenem je otevřená komunikace,“ uvedl Ivo Mitáček, dnešní zastupitel a předseda kontrolního výboru statutárního města Zlín.

Se sloganem, že i Valašsko patří do Zlínského kraje, bude první čtveřici kandidátů této koalice uzavírat podnikatel Radim Červenka z Vidče. „Zlínský kraj nemůže končit na Syrákově! Jsem hrdý na to, že pocházím z Valašska, ale bohužel každý den narážím na to, jak hejtmanství na tuto část kraje úplně zapomíná. Týká se to nejen dopravy, ale také školství, sportu, kultury a dalších oblastí. Nyní nám kraj chce navíc sebrat naši nemocnici ve Valašském Meziříčí, čemuž chci zabránit,“ uvedl Radim Červenka, který vstoupil do politiky proto, aby se v ní nejen mluvilo, ale hlavně něco konkrétního dělalo. „O podpoře sportu mluví před volbami každý, ale potom jak se říká.. skutek utek…. Náš plán je jasný, podpořit trenéry i modernizaci sportovní infrastruktury tím, že zdvojnásobíme finanční prostředky, které má kraj určeny na podporu sportu,“ dodal Radim Červenka.

Koalice TRIKOLORA – SOUKROMNÍCI – NEZÁVISLÍ zároveň představila složení kandidátní listiny, se kterou se chce ucházet o přízeň voličů. Na kandidátní listině bude 7 starostů, 1 místostarosta, 20 členů zastupitelstev měst a obcí, 32 vysokoškoláků, lékaři, pedagogové, sportovci, hasiči, živnostníci, apod.

Kompletní kandidátní listinu představí koalice v průběhu měsíce července, přičemž přední pozice na kandidátní listině zaujímají:

  1. MUDr. Jaromír Bernátek, Zlín, primář, lékař a předseda okresního sdružení České lékařské komory
  2. Ing. Michal Dvouletý, MBA, Uherské Hradiště, ředitel společnosti, zastupitel Zlínského kraje a města Uherské Hradiště
  3. PhDr. Mgr. Ivo Mitáček, Zlín, bezpečnostní a mediální expert, zastupitel města Zlín
  4. Radim Červenka, Vidče, podnikatel
  5. Ing. Mgr. Libuše Bídová, Nezdenice, starostka obce
  6. Mgr. Svatava Ságnerová, Holešov, prezidentka Asociace školních sportovních klubů ČR, zastupitelka města Holešov
  7. Petr Matoušek, MBA  Stříbrnice, starosta obce
  8. Ing. Jiří Procházka, MBA, Zlín, podnikatel, zastupitel města Zlína
  9. Mgr. Bronislav Vajdík, Uherské Hradiště, bývalý ředitel Sociálních služeb Uherské Hradiště
  10. Ing. Jana Křižková, MBA, Komňa, starostka obce
  11. Mgr. Jiří Pernický, Valašské Meziříčí, ředitel Střediska volného času Domeček
  12. Kamil Horák, Holešov, referent odboru životního prostředí

 

Ing. Michal Dvouletý, MBA

  • Soukromníci
  • zastupitel Zlínského kraje a města Uherské Hradiště
  • krajský zastupitel

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Senátor Canov: Nejčernější den v historii Senátu

20:07 Senátor Canov: Nejčernější den v historii Senátu

Nevídaný skandál ve věci návrhu novely Občanského zákoníku (známé pod názvem „Manželství pro všechny…