Falbr (ČSSD): EP rozhodne o pomoci nejchudším občanům

26.02.2014 10:22

Už zítra bude Evropský parlament hlasovat o neformální dohodě s Radou, v rámci níž EP prosadil pokračování programu EU na pomoc nejchudším občanům do roku 2020.

Falbr (ČSSD): EP rozhodne o pomoci nejchudším občanům
Foto: Hans Štembera
Popisek: Bývalý europoslanec Richard Falbr (ČSSD), šéf tripartity v Ústeckém kraji.

Díky Parlamentu zůstane objem prostředků FEAD (Fund for European Aid to the Most Deprived) na úrovni 3,5 miliard eur. Fond by měl být plně funkční s okamžitou platností a bude tak moci splatit všechny faktury od 1. ledna 2014. Nový fond se kromě distribuce potravin zaměří také na poskytování základní materiální pomoci a financování opatření sociálního začleňování nejchudších občanů EU.

Ve Výboru pro zaměstnanost a sociální věci jsme nový fond schválili v prosinci minulého roku. Progresivní aliance Socialistů a demokratů v EP se zasadila o navýšení prostředků z 2,5 mld eur (navrhovaných Evropskou komisí) na 3,5 mld eur. Ačkoli tato částka není zcela dostačující, Fond evropské pomoci nejchudším osobám je vyjádřením evropské solidarity s těmi, jež krize zasáhla nejvíce. Proto věřím, že bude zítra schválen naprostou většinou.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: cssd.cz

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

23:07 Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 k migračnímu paktu a 42 milionům na informač…