Feberová (ČSSD): Pro sport a kulturu v Havířově 44 milionů korun

08.07.2018 21:19

Městská realitní agentura se podílí na dosahování veřejně prospěšných cílů například v oblasti sociální, kulturní, vzdělávací nebo sportovní na území města Havířova a přilehlém regionu.

Feberová (ČSSD): Pro sport a kulturu v Havířově 44 milionů korun
Foto: archiv primátorky
Popisek: primátorka Havířova Jana Feberová (ČSSD)

"Letos je na aktivity městských organizací a spolků vyčleněno v rozpočtu téměř 200 tisíc korun. Jedná se buď o přímou finanční podporu, nebo věcné dary," konkretizoval jednatel MRA Róbert Masarovič.

"Jsme rádi, že naše společnost myslí na naše občany a neřeší pouze otázku jejich bydlení, ale věnuje se také podpoře volnočasového vyžití ve městě. Také my jako město těmto aktivitám dáváme zelenou, letos jsme navýšili finanční prostředky pro sport a kulturu na 44 milionů korun. Myslím si, že naše kluby a spolky mohou být spokojené," přiblížila primátorka města Jana Feberová.

Mezi podpořené akce pro širokou veřejnost, na něž MRA přispívá, patří oblíbené městské Havířovské slavnosti, nebo tradiční Havířov v květech letos s názvem České století.  MRA participuje také na organizaci soutěže pro dívky středních škol Miss Reneta. Pestré portfolio aktivit a konkrétních akcí pro širší veřejnost se týká podpory zdravého životního stylu a aktivního trávení volného času. "Finanční pomoc směřuje na činnost nebo organizaci zápasů a turnajů různých havířovských sportovních klubů.  Jedná se například o Judo club Havířov z.s., Karate Havířov, z.s., FK Gascontrol Havířov, z.s. nebo podporu turnajů v bowlingu a badmintonu, které se konají v areálu Správy sportovních a rekreačních zařízení," doplnil jednatel MRA Jiří Lankočí. Prezident havířovského mládežnického klubu juda Zdeněk Frenštátský potvrdil, že prostředky získané od MRA putují například na pořádání táborů na Horní Bečvě nebo na soustředění během prázdnin v polském městě Bitom.

Finanční prostředky získal Český kynologický svaz ZKO Havířov – Bludovice a spolek Petilo Havířov, z.s. V ČR je podle statistik nejvíce psů na počet obyvatel v EU a v Havířově, který zabírá přední místa v počtu mazlíčků v republice, se konají různé akce. "Jedná se například o dálkový pochod Stínem Beskydského rysa pro všechny věkové kategorie lidí i psů, pro všechna plemena bez rozdílu původu, pro všechny, kteří rádi tráví chvíle v přírodě.  Nebo výstavu Voříškiáda Havířov, kde se představili pejsci bez rodokmenu, ale i s rodokmenem. Kromě soutěže o nejhezčího a nejroztomilejšího psího mazlíčka byly připraveny různé soutěže," řekla předsedkyně spolku Petilo Havířov Ilona Horáková s tím, že finance od Městské realitní agentury jim mimo jiné umožňují vykonávat činnost včetně tisku propozic, map, diplomů a nákupu věcných cen pro účastníky. "Jsme vděční za každou korunu, příspěvek MRA nám pomáhá rozvíjet areál a organizovat například výběrovou soutěž mládeže pro mistrovství republiky, výstavu německých ovčáků nebo Havířovský pohár," popsal předseda Českého kynologického svazu ZKO Havířov – Bludovice Vladimír Košťál.

Městská realitní agentura věnovala finanční dar ve výši 100 tisíc korun na aktivity Nadačního fondu Ruce na dlani Havířovské teplárenské společnosti.  Z těchto peněz se financují exkurze pro žáky mateřských a základních škol a akce pro seniory.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

23:07 Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 k migračnímu paktu a 42 milionům na informač…