Fiala (ODS): Palermo nadruhou...

19.04.2019 16:50

Komentář na facebookovém profilu k Babišovu střetu zájmů.

Fiala (ODS): Palermo nadruhou...
Foto: Hans Štembera
Popisek: Petr Fiala

Těsně před svátečním prodlouženým víkendem se odehrály věci, které by neměly jen tak jednoduše zapadnout.

Premiér Babiš se stal hlavním hrdinou německého dokumentu o svém gigantickém střetu zájmů, který je tak očividný a nehorázný, že tomu lidé ze zahraničí těžko věří. Premiér to vysvětluje komplotem německých médií a české policie, protože ANO - které je členem evropské liberální frakce ALDE Guye Verhofstadta (!) - bojuje proti migrantům. Nic “logičtějšího a přesvědčivějšího” jsem už dlouho neslyšel.

V témže týdnu ho policie navrhla obžalovat v kauze Čapí hnízdo, kde jde o zneužití dotací. Každému soudnému člověku je jasné, že tato kauza nesmírně zatěžuje ČR. Člověk s těmito problémy, by se neměl zuby nehty držet premiérského postu, ale měl by se někde v klidu věnovat své obhajobě.

Ale to neznáte našeho premiéra. Ten v poslední pracovní den vyrazil do protiútoku. Nejprve zabavil média a veřejnost výměnou šéfa Národní galerie za svého a prezidentova "pekaře" a potom přišlo to nejdůležitější. Den po doporučení na obžalobu A. Babiše oznámil ministr spravedlnosti Kněžínek, že podává demisi. Andrej Babiš následně oznámil, že ho v jeho funkci nahradí Marie Benešová...

Představte si, že by něco podobného v minulosti udělal například premiér Topolánek, premiér Gross, vlastně kdokoli, na koho padl byť jen stín nějakého podezření. Tady to dělá člověk, který vlastního syna poslal kvůli svým problémům na okupovaný Krym a v zahraničních médiích o něm točí dokumenty jako o nějak exotickém diktátorovi z banánové republiky.

Premiér se spoléhá na to, že se všichni (politici, novináři, kritická veřejnost) ve čtvrtek vybouřili a přes dlouhý víkend se na to vše nějak zapomene a přebije se to něčím jiným.

Nepřebije, nezapomene, nevyhnije!

ODS spolu s Piráty a KDU-ČSL svolala na příští týden mimořádnou schůzi Poslanecké sněmovny, kde se kromě těchto megaskandálů budeme věnovat i absolutní neschopnosti vlády řídit stát a hospodařit s rozpočtem a připravit zemi na těžší časy.

reklama

autor: PV

Ing. Miroslav Balatka byl položen dotaz

Můžete definovat, co je dezinformace?

Všichni o nich mluví, ale co to přesně je? Třeba za covidu jsme byly svědky toho, jak se měnilo, co je pravda a co dezinformace

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Paroubek (ČSSD): Přehnaně drahá audience premiéra Fialy u amerického prezidenta Bidena

11:04 Paroubek (ČSSD): Přehnaně drahá audience premiéra Fialy u amerického prezidenta Bidena

Základní otázka zní, kolik stojí vstupenka do Bílého domu, sídla amerických prezidentů.