Fiala (ODS): Ve volbách chceme zastavit levicově-populistickou vládu

13.12.2016 22:00

Petr Fiala představil tři hlavní cíle, se kterými půjde ODS do voleb. Občanští demokraté chtějí zastavit levicově-populistickou vládu, vrátit politice smysl a představit konkrétní program pro aktivní a pracovité lidi. Zaměří se na ekonomiku, redukci byrokracie, vzdělání a bezpečnost.

Fiala (ODS): Ve volbách chceme zastavit levicově-populistickou vládu
Foto: Hans Štembera
Popisek: Petr Fiala

„Do podzimních parlamentních voleb jdeme s jasnými cíli. Zaprvé je cílem ODS získat v parlamentních volbách takový výsledek a silný mandát, abychom mohli zastavit a vyměnit levicově-populistickou vládu. To je naše priorita, to je náš cíl. Zadruhé: Chceme politice vrátit obsah a původní smysl. Proto místo marketingových triků chceme nabízet program, místo frází představit řešení, která pomáhají aktivním lidem. Touto cestou se ODS vydala a neuhne z ní. My proti nesmyslům a koblihám postavíme skutečný program,“ vysvětluje předseda ODS.

„Do třetice je naším cílem nabídnout jasné, srozumitelné a konkrétní programové teze. Někteří jdou do voleb s vyššími daněmi a zdaněním úspěchu. My proti tomu postavíme pevnou obranu malých a středních podnikatelů a aktivních zaměstnanců a půjdeme do voleb s programem, který pomůže co největšímu počtu lidí být úspěšnými. Někdo půjde do voleb s novými regulacemi. My se chystáme připravit program skutečné antibyrokratické revoluce. Proto již na začátku roku začneme s kampaní, jejímž cílem bude společně s experty a všemi zájemci identifikovat každý jeden nesmysl, každou zbytečnou byrokratickou proceduru, nařízení nebo svévolnou regulaci v naší republice a hledat cesty, jak naše spoluobčany od této zátěže osvobodit. Někdo půjde do voleb se stokrát otřepanými sociálními sliby, my půjdeme do voleb se skutečným programem pro lepší vzdělání, lepší školy a úspěšnější děti. Někdo bude bezobsažně řečnit o bezpečnosti, my půjdeme do voleb se skutečným programem pro moderní bezpečnostní síly a pro komplexní obranu České republiky před všemi představitelnými hrozbami. To vše začneme chystat od začátku roku tak, abychom na jaře představili a přijali program pro parlamentní volby 2017,“ uzavírá Petr Fiala.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Richter (ANO): Neschválení tohoto bodu může vyvolávat pocit, že policie něco tají

21:03 Richter (ANO): Neschválení tohoto bodu může vyvolávat pocit, že policie něco tají

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 ke zřízení poslanecké komise k vyšetření stř…