Fiala (ODS): Vláda musí vysvětlit podezřelé okolnosti nákupu testů

21.02.2021 15:39

Premiér Babiš a ministři jeho vlády musí rychle vysvětlit nestandardní okolnosti nákupu antigenních testů pro testování na školách a informovat veřejnost, kdy a za jakých podmínek se děti vrátí do škol.

Fiala (ODS): Vláda musí vysvětlit podezřelé okolnosti nákupu testů
Foto: Hans Štembera
Popisek: Předseda ODS Petr Fiala

„Je to další podivný nákup bez výběrového řízení v rámci nouzového stavu. Veřejnost musí vědět, jestli nákupy probíhají v pořádku, nebo zda někdo zneužívá pandemické situace ve svůj prospěch. Pokud má premiér, či ministr vnitra informace o nestandardních okolnostech nákupu antigenních testů, musí je ihned zveřejnit. Lidé už nevěří vládě a jejím opatřením, jsme svědky chaosu a nevládnutí, do toho se objevují další vážné pochybnosti. Antigenní testy měly umožnit návrat dětí do škol od začátku března. V tuto chvíli není jasné, zda k nákupu vůbec dojde. Je to hazard se vzděláním celé jedné generace, následky ponese celá společnost. Obnovení normální výuky musí být společenská priorita,“ uvedl předseda ODS Petr Fiala.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministr Blažek: Snížení rizika zpronevěry peněz z advokátní úschovy

10:04 Ministr Blažek: Snížení rizika zpronevěry peněz z advokátní úschovy

Ministerstvo spravedlnosti aktuálně diskutuje opatření ke snížení rizika zpronevěry peněz z advokátn…